POCU – Programe de îngrijire a gravidei şi copilului

0
247

Fondurile europene susțin programe de îngrijire a gravidei și copilului. Prin aceste programe sunt finanțate echipamente speciale și analize medicale necesare supravegherii unei sarcini normale, sau cu risc crescut, și sunt livrate servicii de sănătate de calitate, inclusiv în zonele rurale.

Persoanele care vor beneficia de programe de sprijin (screening prenatal) sunt din zone mai puțin dezvoltate și fac parte din grupuri vulnerabile.

𝐒𝐨𝐥𝐢𝐜𝐢𝐭𝐚𝐧𝐭 𝐞𝐥𝐢𝐠𝐢𝐛𝐢𝐥: Institut sau instituție medicală publică – spitalele publice cu servicii de obstetrică-ginecologie de nivelul III care au competență la nivelul regiunii de dezvoltare vizate de proiect.

𝐁𝐮𝐠𝐞𝐭𝐮𝐥 alocat este de 19 milioane de euro.

Proiectele, depuse până la data de 15.01.2021, vor avea o perioada de derulare a activităților de 33 de luni, perioada în care femeile gravide vor putea beneficia de servicii medicale de îngrijire. Programul se adresează femeilor care provin din regiuni mai puțin dezvoltate și femeilor vulnerabile. Minim 50% din femeile care vor beneficia de serviciile medicale de îngrijire (screening prenatal) vor fi persoane vulnerabile.

𝐈𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐬𝐮𝐩𝐥𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐞: https://mfe.gov.ro; www.fonduri-ue.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.