Directorul general al O.R.D.A., Mario DE MEZZO, sprijină industria artistică

0
187
RECLAMĂnormedia.ro

Directorul general al O.R.D.A.( Oficiului Român pentru Drepturile de Autor), Mario DE MEZZO, a reușit să convingă organismele de gestiune colectivă să nu perceapă tarifele de administrare pentru sumele care vor fi primite de artişti din schema de ajutor de stat. Scopul măsurii este de a sprijini industria artistică.

La conferinţa ,,Cesiune pe pasiune 5 – Schema de ajutor de stat”, organizată de O.R.D.A. şi MUZE – Asociaţia pentru Teatru, Film, Muzică şi Dans au fost prezenți atât reprezentanţii industriei artistice, cât şi organismele de gestiune colectivă.

Scopul principal al conferinţei a fost conştientizarea nevoilor industriei artistice, care a fost puternic afectată în ultimul an de măsurile impuse în contextul pandemiei de SARS-CoV-2. Sectorul cultural a solicitat implementarea unor măsuri prin care artiştii să devină beneficiarii reali ai schemei de ajutor de stat.

Beneficiarii schemei de ajutor de stat vor fi atât organizatorii de evenimente, cât și artiștii independenți.

,,Rugămintea mea pentru organismele de gestionare colectivă este ca acești bani specific, care vin pentru artiști, să fie distribuiți fără a se percepe niciun comision de administrare, astfel încât la artiști să ajungă cât mai mulţi bani. Înteleg că este un efort, dar dacă spunem că artistul este preocuparea noastră și vorbim de solidaritate, fiecare dintre noi ar trebui să contribuie în acest proiect cu ceea ce poate, astfel încât artiștii să beneficieze de o sumă cât mai mare. (…) Eu voi continua să fiu un partener al industriei, al artiştilor, al organismelor de gestiune colectivă, un mediator, un susţinător în raport cu alte instituţii. Niciodată să nu ezitaţi să veniţi cu întrebări către mine, către O.R.D.A. Întotdeauna vom fi acolo să răspundem.”, a declarat Mario DE MEZZO, directorul general al O.R.D.A.

,,La iniţiativa O.R.D.A., toţi artiştii şi autorii din România s-au unit, prin reprezentanţii lor, pentru a susţine singura propunere care îi vizează în ceea ce priveşte schema de ajutor de stat pentru sectorul cultural. Este prima oară când organismele de gestiune colectivă îşi unesc forţele cu O.R.D.A., o instituţie guvernamentală, în sprijinul direct al artiştilor. (…) Simulările prezentate de organismele de gestiune colectivă vizează un număr de peste 19.000 de beneficiari ai acestor fonduri, deşi în luna noiembrie niciunul dintre aceştia nu era eligibil pentru schema de ajutor de stat. Propunerea de suplimentare a veniturilor din drepturi de autor şi drepturi conexe a fost adusă în atenţia preşedintelui României, a premierului, vicepremierilor, Ministerului Finanţelor Publice, Ministerului Muncii, Ministerului Fondurilor Europene şi, mai ales, Ministerului Culturii şi U.M.P.”, a declarat Răzvan AILENEI, preşedintele MUZE.

 

 

 

 

 

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here