Finanțare de 86 milioane lei din fonduri europene pentru două spitale din România

0
151
RECLAMĂnormedia.ro

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin AM pentru PO Infrastructura Mare, a semnat alte două contracte pentru finanțarea de proiecte ce au drept obiectiv mai buna gestionare a actualei crize sanitare în spitalele din țară.

Primul proiect „Întărirea capacității Spitalului Clinic de Urgență Sf. Ioan, București”, va beneficia de 43.9 milioane euro.

Obiectiv – protejarea personalului medical și a pacienților împotriva infectării cu virusul Covid19, precum și creșterea capacității celor două unități medicale (spitalul și Maternitatea Bucur din incintă, aceasta fiind unitate suport pentru pacienţii testaţi pozitiv), în diagnosticarea și tratarea pacienților infectați.

Datorită proiectului va crește, astfel, capacitatea de diagnosticare, îngrijire și tratament și vor fi achiziționate echipamente de radiologie, imagistică medicală, aparate de ventilație mecanică, defibrilatoare, echipamente specifice Unității de Primiri Urgențe, echipamente specifice activităților de terapie intensivă și sălilor de operație ale spitalului și maternității.

O altă unitate medicală ce va fi dotată corespunzător pentru un mai prompt răspuns la criza sanitară este Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei, din Constanţa, care va beneficia de un proiect cu o valoare de 36 milioane lei finanțare europeană. Spitalul va fi dotat cu echipamente şi aparatură medicală de specialitate, precum şi cu materiale sanitare de protecţie, igienizare şi dezinfecţie, în vederea protejării sănătăţii populaţiei de efectele pandemiei.

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here