Valentin-Ilie Făgărășian: Numai o Românie dezvoltată îi va îndemna pe români să se întoarcă în țară

0
231

Guvernul liberal a demarat ample reforme publice, a recredibilizat România în fața partenerilor internaționali și a orientat țara pe calea firească a dezvoltării și modernizării. În plină criză sanitară și economică, PNL și-a asumat și a reușit să protejeze viața și sănătatea oamenilor, economia și locurile de muncă, să înceapă digitalizarea administrației publice și să revitalizeze investițiile publice în domeniul infrastructurii, a precizat deputatul PNL, Valentin-Ilie Făgărășian, potrivit unui comunicat de presă.

Deputatul subliniază faptul că datorită măsurilor implementate de către Guvernul Orban, România a trecut mai ușor prin criză decât state dezvoltate din Uniunea Europeană, cu o scădere economică mai mică și o revenire mai puternică. De asemenea, obiectivul declarat al Partidului Național Liberal este acela de a dezvolta România.

Guvernul se va concentra pe dezvoltarea infrastructuri, un sistem de educație performant, digitalizarea proceselor administrative și debirocratizare, comunicații rapide și energie ieftină.

Pentru deputatul PNL, Valentin-Ilie Făgărășian, dezvoltarea înseamnă o economie competitivă, care exportă mai mult decât importă, care încurajează oamenii să muncească și să își asume riscuri și care are capacitatea de a plăti angajaților salarii atractive. Dezvoltare înseamnă venituri bugetare superioare, din care să putem plăti pensii mai mari părinților noștri, alocații mai mari copiilor, indemnizații și ajutoare persoanelor vulnerabile. Absența acestor elemente care definesc dezvoltarea reprezintă cauzele principale pentru care milioane de români au plecat în ultimele decenii din țară. Salariile mici și condițiile grele de muncă, serviciile nesatisfăcătoare de sănătate, educația tot mai puțin performantă, birocrația și corupția din administrație au reprezentat factori determinanți pentru toți cei care sunt astăzi plecați peste hotare, dar au rămas cu inima în țara lor.

Diaspora este aproape de fiecare român și a demonstrat că îi pasă de această țară prin miliardele de euro obținuți prin muncă grea și transferați anual în țară, bani care susțin atât familiile, cât și economia privată. Fără banii pe care aceștia îi trimit în țară, România s-ar fi prăbușit economic de mult, iar creșterea economică ar fi fost doar o dorință, a subliniat deputatul PNL, Valentin-Ilie Făgărășian.

Deputatul își dorește o Românie dezvoltată, care să ofere standarde de viață asemănătoare statelor dezvoltate din UE, care îi va îndemna pe tot mai mulți să se întoarcă acasă și pe tot mai puțini să plece.

Bugetul pentru anul 2021 are ca obiectiv principal tot dezvoltarea României și reformarea marilor sisteme publice. Este imperativ ca în anul 2021, toate reformele demarate în 2020 să fie continuate și accelerate, pentru că numai o Românie dezvoltată poate să genereze prosperitate pentru cetățenii săi, a conchis deputatul PNL, Valentin-Ilie Făgărășian.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.