Valentin-Ilie Făgărășian: Birocrația sufocă România în plină pandemie

0
273

Birocrația taie elanul oricărui om onest, care vrea să respecte legea și care își dorește să își construiască viitorul în țara lui. Fiecare experință cu instituțiile statului român este descurajantă și revoltătoare. Din păcate, birocrația excesivă ne-a arătat fața ei cea mai urâtă tocmai în contextul pandemiei, atunci când aveam nevoie de instituții eficiente și de funcționari capabili să se adapteze imediat situației critice. Birocrație nu înseamnă numai reguli absurde, nu înseamnă numai o aplicare distorsionată a normelor, ci, uneori, chiar rea-voință, a precizat deputatul PNL, Valentin-Ilie Făgărășian, potrivit unui comunicat de presă.

Deputatul subliniază că cei peste 4 milioane de români care își câștigă existența muncind în afara frontierelor țării continuă să treacă prin situații deosebit de dificile, nu din cauza justeții unor măsuri, ci din cauza aplicării acestora de către instituțiile statului român.

De asemenea, parlamentarul atrage atenția că pentru a putea respecta o normă, cetățeanul trebuie să o cunoască din timp. Norma trebuie să fie clară și predictibilă. Chiar dacă acest lucru pare banal, în România regulile par să fie cunoscute doar de cei care urmăresc respectarea lor. Vă dau un exemplu extrem de dureros, care, din păcate, afectează zilnic mii de români care călătoresc în diaspora, către locurile lor de muncă sau către familii.

Chiar dacă aceștia se informează din timp de la autoritățile române despre condițiile de călătorie, despre ce documente au nevoie la îmbarcarea în avion, se pregătesc, fac teste, aduc adeverințe, atunci când se prezintă la scara aeronavei încep surprizele: află că testul făcut nu e cel potrivit, că adeverința nu e cea necesară sau că, peste noapte, regulile s-au schimbat și nu mai au dreptul să călătorească, potrivit noilor condiții. Nu contează că femeile și copiii rămân abandonați prin aeroporturile din toată lumea fără mâncare, fără apă sau bani, nu contează că unii români pot avea probleme de sănătate care nu suportă întârziere, nu contează că românii pierd contravaloarea biletului de avion sau își pot pierde locul de muncă, ci contează ca birocrația să se perpetueze, a conchis deputatul PNL, Valentin-Ilie Făgărășian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.