Fonduri europene pentru spitalele din România

0
257
  • 2,7 milioane lei fonduri europene pentru Spitalului de Boli Cronice Siret

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru PO Infrastructura Mare, a semnat contractul pentru implementarea proiectului „Creşterea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19 la nivelul orașului Siret, jud. Suceava”.

Proiectul, în valoare de 2,7 milioane lei, va fi implementat de UAT Orașul Siret, județul Suceava.

Fondurile europene contractate vor finanța dotarea cu echipamente și aparatură medicală a Spitalului de Boli Cronice Siret. Va fi înființat un centru de diagnosticare COVID-19 în cadrul Spitalului, vor fi cumpărate echipamente de prim ajutor, inclusiv teste COVID-19 și echipamente de protecție.

Proiectul va fi implementat până în decembrie 2021.

  • 829.900 lei pentru Spitalul Orășenesc Beclean din Bistrița Năsăud

Un alt contract de finanțare semnat de reprezentanții Autorității de Management pentru PO Infrastructura Mare, gestionat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, va asigura dotarea Compartimentului de Primire Urgențe din cadrul Spitalului cu aparatură medicală necesară pentru combaterea răspândirii infecției cu virusul SRAS-CoV-2.

Proiectul are o valoare de 829.900 lei și va fi implementat până la sfârșitul acestui an.

  • 4,23 milioane lei pentru centrele sociale publice din județul Timiș

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru PO Infrastructura Mare, a semnat contractul pentru implementarea proiectului „Dotarea centrelor sociale din cadrul DGASPC Timiş cu echipamente de protecţie/prevenţie destinate gestionării situaţiei – COVID19”.

Proiectul, 4,23 milioane lei, va asigura dotarea centrelor sociale cu echipamente speciale de protecție si prevenție în vederea limitarii raspândirii virusului SARS-CoV-2 și protejarea sănătății persoanelor din grupurile vulnerabile.

  • 693.000 lei pentru centrele sociale rezidențiale publice din municipiul Brașov

„Dotarea cu echipamente de protecție a centrelor sociale rezidențiale publice pentru categorii vulnerabile din municipiul Brașov și implementarea de măsuri în vederea gestionării crizei sanitare cauzate de SARSCoV-2” este un alt proiect finanțat prin intermediul PO Infrastructura Mare, gestionat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Proiectului va finanța achizția de echipamente medicale/ de protecție și sprijinirea centrelor rezidențiale din subordinea Direcției de Asistență Socială Brașov în gestionarea actualei crize sanitare prin distribuirea de produse și dispozitive de dezinfecție.

  • 8,70 milioane lei pentru Spitalul Orășenesc „Dr. Alexandru Borza” Abrud din județul Alba

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru PO Infrastructura Mare, a semnat contractul pentru implementarea proiectului „Consolidarea capacității de reacție la criza de sănătate publică cauzată de răspândirea virusului SARSCov-2”.

Beneficiarul proiectului, Spitalul Orășenesc „Dr. Alexandru Borza” Abrud, va avea la dispoziție 8,70 milioane lei pentru achiziția de aparatura medicală, echipamente de protecție, teste de diagnostic SARS-Cov-2.

Proiectul va fi implementat până în decembrie 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.