Agresorii vor fi monitorizați prin purtarea brățărilor electronice

0
290

Camera Deputaţilor a aprobat proiectul de lege privind monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri judiciare şi execuţional penale. Proiectul reglementează înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Sistemului Informatic de Monitorizare Electronică. (SIME)

Proiectul prevede că dispozitivul electronic de supraveghere mobil se montează pe glezna persoanelor supravegheate. Prin excepţie, acest dispozitiv se montează pe braţul persoanei atunci când montarea pe gleznă nu este fizic posibilă sau este contraindicată medical.

Dispozitivele electronice de supraveghere fixe se montează în imobilul în care se execută măsura arestului la domiciliu sau în imobilul de care persoana supravegheată nu are voie să se apropie.

Dacă persoana supravegheată va depăși limita impusă prin ordinul de restricție, sistemul va emite o alertă direct către secţiile de poliţie, pentru ca intervenția să fie cât mai rapidă.

În cazul persoanei protejate, acesteia i se va pune la dispoziţie un dispozitiv electronic de supraveghere, destinat generării unor alerte privind apropierea sub distanţa prestabilită a dispozitivului electronic de supraveghere mobil purtat de persoana supravegheată.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.