Primele acorduri de finanțare pentru companiile care beneficiază de ajutoare de stat pentru investiții

0
106
RECLAMĂnormedia.ro

În perioada ianuarie-aprilie au fost emise 11 acorduri de finanțare, în valoare totală de 303,1 milioane lei, pentru 10 proiecte de investiții eligibile pentru a primi ajutor de stat în baza schemei instituită prin H.G. nr.807/2014 și 1 proiect de investiții eligibil pentru a primi ajutor de stat în baza schemei instituite prin H.G. nr.332/2014.

Cele 10 companii, ale căror proiecte de investiții însumează o valoare totală de 609,9 milioane lei, au obținut ajutor pentru finanțare în valoare de 303,1 milioane lei. Totodată, proiectele de investiții selectate vor genera o contribuție în valoare totală de 408,1 milioane lei și un număr de 1.338 noi locuri de muncă, în domeniul industriei prelucrătoare, alimentare și a serviciilor de dezvoltare de software sau de asistență spitalicească.

”În formularea bugetului pentru anul 2021, ne-am asumat creșterea și susținerea investițiilor, atât cele de stat, cât și private. Investițiile reprezintă cheia principală pentru relansarea și creșterea economică a țării noastre. Vom continua să promovăm proiectele de investiții și ne propunem să susținem companiile care au potențialul de a-și extinde și diversifica activitățile economice, fiind capabile să genereze locuri de muncă. În egală măsură, mizăm pe faptul că, dincolo de efectul stimulativ pe care îl au ajutoarele de stat acordate companiilor private, există și o contribuție substanțială care se întoarce la bugetul statului. Încurajez companiile românești să aplice pentru schemele de ajutor de stat în vederea stimulării investițiilor și creșterii competitivității economice”, a declarat Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor.

Obiectivul schemei de ajutor de stat, prin acordarea acestor stimulente, vizează dezvoltarea regională în România și reducerea decalajelor economice dintre regiuni. În prezent, cele două scheme sunt deschise pentru finanțare, iar depunerea cererilor de acord pentru finanțare este continuă.

 

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here