Fonduri europene pentru dotarea spitalelor din România

0
131
RECLAMĂnormedia.ro
  • 16,1 mil. lei din fonduri europene pentru Spitalul de Recuperare Cardiovasculară din Covasna

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru PO Infrastructura Mare, a semnat contractul de finanțare pentru implementarea proiectului „reCOVer – Protejarea sănătății populației prin consolidarea capacității de reacție a Spitalului de Recuperare Cardiovasculară Dr. Benedek Geza Covasna la criza de sănătate publică cauzată de răspândirea virusului SARS-CoV-2”.

În valoare de 16,1 milioane lei, proiectul va finanța dotarea spitalului din Covasna cu echipamente, dispozitive și aparatură medicală, precum și cu echipamente de protecție pentru personalul medical și pacienți.

Proiectul va fi implementat până la sfârșitul acestui an.

  • Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani va fi dotat cu echipamente și aparatură, printr-un proiect de 4,5 mil. lei din fonduri europene

„Creșterea capacității de răspuns adecvat în serviciile medicale oferite pacienților, confirmați cu virusul Sars Cov2″ este proiectul pentru care Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru PO Infrastructura Mare, a semnat contractul de finanțare.

Cu o valoare de 4,543,816.98 lei, proiectul, implementat de Spitalul de Pneumoftiziologie Botoşani, prevede dotarea cu echipamente şi aparatură medicală, necesare prevenirii infectării cu COVID-19, dar şi tratamentului pentru pacienții infectați. Finanțarea va contribui, totodată, la creșterea capacității de diagnosticare și la îmbunătățirea monitorizării pacienților vindecați.

  • 3,7 milioane lei pentru Spitalul Clinic Căi Ferate Oradea

Un alt contract de finantare semnat de MIPE și finantat prin POIM 2014-2020 este cel aferent proiectului “Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 a Spitalului CF în municipiul Oradea și județul Bihor”.

Unitatea medicală va beneficia de fonduri europene în valoare de 3,758,909.83 lei, bani ce vor contribui la îmbunătăţirea capacității de îngrijire şi tratament a pacienţilor din judeţ, prin dotarea cu echipamente medicale și de protecţie a spitalului.

Proiectul va fi implementat până la finalul acestui an.

  • 39,4 mil. lei investiți în echipamente pentru Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru PO Infrastructura Mare, a semnat contractul de finanțare pentru implementarea proiectului „Gestionarea crizei sanitare COVID-19 în municipiul Caransebeș”.

În valoare de 39,4 milioane lei, proiectul va finanța achiziționarea de echipamente și consumabile pentru tratarea și îngrijirea eficientă a bolnavilor. Astfel, spitalul va putea gestiona mai bine criza sanitară cauzată de virusul SARS-CoV-2 și riscul de infectare a celorlalți pacienți și a cadrelor medicale.

Proiectul va fi implementat până la sfârșitul acestui an.

  • 19,34 milioane lei pentru dotarea cu echipamente a Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru PO Infrastructura Mare, a semnat contractul pentru implementarea proiectului „Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare prin investiții necesare pentru consolidarea capacității de reacție la criza de sănătate publică cauzată de răspândirea virusului COVID-19 în Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc”.

În valoare de 19,34 milioane lei, proiectul va finanța dotarea spitalului cu echipamente pentru secția de terapie intensivă și pentru cea suport COVID-19. Vor fi achiziționate și echipamente de protecție pentru a preveni răspândirea virusului în rândul pacienților și cadrelor medicale.

Proiectul va fi implementat până la sfârșitul acestui an.

  • 37,76 milioane lei pentru pentru dotarea cu echipamente, aparatură și consumabile medicale a Spitalului Municipal Medgidia

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru PO Infrastructura Mare, asigură o finanțare în valoare de 37,76 milioane lei Spitalului Municipal Medgidia pentru îmbunătățirea capacității de îngrijire a bolnavilor în contextul actualei crize sanitare.

Prin intermediul proiectului unitatea sanitară va achiziționa echipamente, aparatură și consumabile medicale. Datorită acestor dotări, bolnavii vor fi mai bine îngrijiți și va fi redus timpul necesar pentru depistarea/ diagnosticarea sau tratarea pacienților.

  • 48 milioane lei pentru dotarea cu echipamente și aparatură medicală a Institutului Național de Neurologie și Boli Neurovasculare din București

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru PO Infrastructurare Mare, a semnat contractul pentru implementarea proiectului „Creșterea capacității de gestionare a crizei cauzată de COVID–19 prin dotarea cu aparatură medicală a Institutului Național de Neurologie și Boli Neurovasculare, București”.

În valoare de 48 milioane lei, proiectul va asigura creșterea capacității de tratament și diagnosticare a pacienților, prin dotarea suplimentară cu echipamente și aparatură medicală, inclusiv cele necesare secției ATI, dar și pentru dezinfectarea secțiilor.

 

 

 

 

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here