Poluarea în zona de coastă a Turciei se extinde rapid

Marea Marmara este sufocată de o substanță vâscoasă.

0
298
RECLAMĂnormedia.ro

„Mucilagiu marin” se numește periculoasa substanță care se răspândește rapid în Marea Marmara în dreptul coastei Turciei. Marea Neagră și Marea Egee pot fi afectate!

Autoritățile navale ale Turciei au intrat în alertă încă de ieri seară. Substanța denumită în termeni științifici “mucilagiu marin” este un fenomen anual în Turcia, mai ales în zona Istanbulului, însă anul acesta poluarea s-a intensificat iar fenomenul a început să capete proporții. De vină sunt chiar deșeurile din canalizări ce nu sunt tratate și deversate direct în mare. Dar nici schimbările climatice nu sunt de ignorat!

Substanța deranjează mai ales din punct de vedere olfactiv, iar dacă plănuiți să mergeți în vacanță la Istanbul, ori în zona Mării Marmara nu vă puteți bucura de o scăldare în apa mării.

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat oficial că v-a lua măsuri dure în ceea ce privește situația.

Marea Marmara reprezintă de altfel, principala legătură maritimă cu Marea Neagră prin Strâmtoarea Bosfor și cu Marea Egee prin Strâmtoarea Dardanele, care face legătura mai departe cu Marea Mediterană. Astfel, fenomenul se poate extinde și poate reprezenta un pericol și pentru respectivele mări.

Vor fi de asemenea, efecte drastice asupra economiei, nu numai turismul va fi afectat în zonă, ci și pescuitul comercial, dar va fi afectată direct viața marină.

Sea snot': A thick, viscous substance plagues Turkey's Sea of Marmara - The Washington Post

 

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here