Indemnizaţii de gratitudine invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război

0
224

Prin actul normativ adoptat, invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război li se acordă, lunar, o indemnizație de gratitudine, neimpozabilă, în valoare de 50% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat aferent anului pentru care se face plata.

,,Guvernul condus de prim-ministrul PNL a adoptat o ordonanță de urgență pentru acordarea unei indemnizaţii de gratitudine invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război. Pentru anul în curs, indemnizația va fi în valoare de 2.690 lei, sumă neimpozabilă.

Acordarea acestei indemnizații de gratitudine reprezintă o formă prin care statul român își exprimă recunoștința, respectul și admirația față de cei care și-au pus viața în slujba țării, precum și o reparație morală și materială care să contribuie la asigurarea unui venit decent invalizilor, veteranilor și văduvelor de război, dreptul financiar acordându-se exclusiv acestor categorii de beneficiari.”, a declarat deputatul PNL de Neamț, Cozmanciuc Corneliu-Mugurel.

În România, conform evidențelor oficiale, existau, la momentul adoptării ordonanței de urgență, un număr de 2.521 de beneficiari ai acestui drept.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.