Regatul Unit nu s-a lăsat intimidat de Rusia în Marea Neagră

Distrugătorul britanic avertizat cu focuri de război de către forțele navele ruse a acostat în Georgia.

0
381

Pe 23 iunie 2021, forțele navale ruse au tras focuri de avertizare către o navă britanică în Marea Neagră. Rusia s-a dovedit că a tras focuri cu arme de război, inclusiv bombardamente, fapt recunoscut chiar și de Serghei Lavrov, Ministrul de Externe al Rusiei. De asemenea, Ministerul de Externe rus declară și că, Moscova îi avertizează pe toți cei care merg la provocări precum incidentul cu apărătorul britanic că consecințele ar putea fi grave.

Regatul Unit nu s-a lăsat intimidat de către Rusia și au acostat, azi dimineață, distrugătorul Marinei Regale tip 45, denumit HMSDefender (D36), în portul din Batumi, de pe țărmul Georgiei.

Georgia de asemenea, a susținut această inițiativă, țara fiind o oponentă înverșunată a politicilor ruse. Țara din munții Caucaz a trimis de altfel și soldați în Ucraina să lupte contra separatiștilor pro-ruși. Georgia este un aspirant la aderarea la NATO, contribuie activ la operațiunile conduse de NATO și cooperează cu aliații și alte țări partenere în multe alte domenii.

Nici SUA nu renunță la prezența sa în Marea Neagră. Marina americană din Europa, USS Ross, a tranzitat strâmtoarea Dardanele spre Marmara în drumul său către Marea Neagră.

Conform, NATO, zilele următoare vor avea loc și exercițiile Exercise Sea Breeze cu peste 30 de țări ce vor participa. Exercițiile navale, dar și aeriene sunt un eveniment anual desfășurat și organizat de Statele Unite ale Americii împreună cu Ucraina, ca și gazde. Respectivul eveniment având loc încă din anul 1997. Rămâne însă de văzut ce presiuni vor mai exista din partea Moscovei. Și dacă exercițiul va intimida sau chiar provoca adversarul din Estul Europei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.