Diplomația chineză a „războinicului lup” ia cu asalt mediul online

China propagă un nou val de naționalism prin proprii diplomați spre a apăra imaginea regimului comunist de la Beijing.

0
297
RECLAMĂnormedia.ro

R.P. China a adoptat un o nouă diplomație naționalistă, poreclită „războinicul/luptătorul lup”. Fiind inspirată dintr-un film chinezesc. Respectiva diplomație pare că se luptă pentru idealurile și imaginea publică a regimului comunist de la Beijing. Astfel de tactici au fost adoptate de aproape toți diplomații chinezi spre a apăra imaginea R.P. China pe orice rețea de socializare. Pe Twitter au loc cele mai multe dintre conflictele diplomatice.

Criticii din Occident deja discută și analizează respectivul fenomen al „luptătorului lup” tradusă și ca „războinicul lup” și au căzut la concluzia cum că această abordare a regimului de la Beijing reprezintă o reacție obișnuită a Republicii Populare Chineze. Această reacție a pornit la adresa reproșurilor aduse de către restul lumii și în special împotriva Statelor Unite ale Americii pentru blamarea R.P. Chineze că a propagat virusul SARS-CoV-2 în lume, cu intenție sau fără intenție. Doar că a gestionat greșit situația pandemiei COVID-19.

Publicația South China Morning Post scrie de faptul că, reprezentantul R.P. Chineze în Franța, Lu Shaye, a declarat cum că, „în trecut, China își păstrase un profil scăzut, dar puterea și statutul său în creștere de-a lungul anilor și presiunea crescândă din partea Occidentului i-au stârnit nevoia de a reacționa.” Scrie Catherine Wong în articolul menționat în link. Lu a spus că China trebuie „să facă ceva” pentru a lupta înapoi, deoarece s-a angajat într-un război de opinie publică.

Au apărut și unele zvonuri cum că, oficialii regimului comunist de la Beijing își vor reda stilul Wolf Warrior după apelul președintelui Xi Jinping în luna de față către oficialii de top ai Partidului Comunist spre a clădi o imagine mai „iubită și mai respectabilă” a Chinei pentru a-și face noi „prieteni”.

Apelul lui Xi a venit exact în același timp în care regimul comunist din China se întoarce împotriva a ceea ce consideră ca fiind narațiuni occidentale fundamental părtinitoare, pe probleme ce pornesc încă de la tratarea pandemiei Covid-19 la politicile Chinei din Xinjiang și Hong Kong și de a posta pe Taiwan și Marea Chinei de Sud.

Diplomatul chinez, Lu Shaye a descris respectiva măsură a „luptătorului lup” ca pe un „război prelungit care va dura pe toată durata marelui întinerire a națiunii chineze”.

Ambasadorii chinezi adoptă o manieră vociferată progresiv în privința zonei de luptă preferată a fostului președinte american Donald Trump, anume pe Twitter. În timp ce Beijingul lucrează pentru a schimba narațiunea de la tratarea pandemiei coronavirusului, care a fost raportată inițial că a pornit în centrul Chinei anul trecut.

Diplomații chinezi au fost deosebit de agresivi pe Twitter, mulți făcându-și cont pe  această platformă doar anul trecut. Amplificând astfel eforturile Beijingului de a controla epidemia, ajutorul și sprijinul acordat altor țări și criticând puternic SUA pentru răspunsul său la pandemie.

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here