Milițiile au atacat un câmp petrolier controlat de SUA, în Siria

Milițiile susținute de Iran erau aproape de a lovi o bază militară americană.

0
338

Războiul din Siria este pe departe să se sfârșească sau să înghețe pe perioada pandemiei. Azi dimineață miliția susținută de Iran s-a folosit de cinci rachete pentru a ataca un câmp petrolier controlat de SUA. O rachetă a fost aproape de a lovi o bază militară americană aflată în apropiere.

Luni, 29 iunie, chiar azi dimineață, a fost anunțat un atac direct cu rachetă asupra câmpului petrolier Al-Omar ce este controlat de SUA. Al-Omar se află în districtul Mayadin din provincia Deir-ez-Zor, care este locată exact în Estul Siriei. Zonă aflată sub controlul direct al regimului Bashar al-Assad, dar și al grupurilor de miliție susținute de Iran. Al-Omar, este de altfel și cel mai mare câmp petrolier din Siria.

Zona este însă sub presiune geopolitică și de război deoarece acolo sunt prezente și grupări ale Partidul Muncitorilor din Kurdistan și ale Unităților de Apărare a Poporului. Ambele luptând contra regimului sirian și contra teroriștilor din ISIS. În zonă fiind desigur și o bază militară a Statelor Unite ale Americii.

Cinci rachete au fost lansate în această dimineață din districtul Mayadin, unde numărul grupurilor armate susținute de iranieni creștere necontenit. Una dintre rachete a fost la un pas de a lovi o bază militară a forțelor americane.

În noaptea dintre 28-29 iunie, forțele americane au susținut un atac aerian asupra miliției susținută de Iran în districtul al-Bukamal, care se află la graniță cu Irakul. Sau mai bine zis exact pe unde se trece frontiera cu Irakul.

În provincia Deir ez-Zor se află și grupul Unităților de Apărare a Poporului(YPG) care sunt susținute de către SUA.

Partidul Muncitorilor din Kurdistan și ale Unităților de Apărare a Poporului sunt considerate grupări teroriste, însă menirea lor este de a proteja oamenii din Siria care sunt atacați de forțele pro-Assad, de Turcia, Rusia sau de ISIS, ori ISIL.

Încă din 22 octombrie 2017, respectivele grupuri au ocupat câmpul câmpul petrolier Al-Omar. SUA susține respectivele grupuri „teroriste” ale YPG / PKK în provinciile Hasakah, Raqqah și Deir-ez-Zor unde au construit mai mult de 10 baze militare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.