230 de decese raportate în Canada din cauza căldurii extreme

Autoritățile îi sfătuiesc pe cetățeni să-și verifice rudele vulnerabile.

0
221
RECLAMĂnormedia.ro

Canada a fost lovită de cel mai mare val de căldură din istorie. Autoritățile sunt depășite de situație mai ale că trebuie să gestioneze și pandemia.

Cea mai expusă parte a Canadei la temperaturile extreme este teritoriul Columbiei Britanice. Încă de vineri, 28 iunie, temperaturile au crescut instant. Legistul șef al provinciei canadiene a numit situația ca fiind „o perioadă fără precedent”.

„De la debutul valului de căldură la sfârșitul săptămânii trecute, BC Coroners Service a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de decese raportate, acolo unde se suspectează că căldura extremă a contribuit” – a ținut să declare legistul șef, Lisa Lapointe într-un comunicat de presă.

Serviciul legist a primit 130 de rapoarte de decese doar în patru zile. Legistul șef spune că „acest număr va crește pe măsură ce datele vor continua să fie actualizate”. Medicii adună acum informații pentru a determina cauza și modul deceselor și dacă căldura a jucat sau nu un rol în decesul cetățenilor.

Comunicatul mai precizează și faptul că:

„Expunerea la căldură din mediul înconjurător poate duce la rezultate severe sau fatale, în special la persoanele în vârstă, sugari și copii mici și la cei cu boli cronice.”

Cele mai multe dintre victimele valului de căldură extremă sunt din orașele Vancouver, Burnaby și Surrey.

„Poliția din Vancouver redistribuie zeci de ofițeri și pledează pentru ca oamenii să sune la 9-1-1 numai în caz de urgență, deoarece decesele cauzate de căldură au epuizat resursele din prima linie și au întârziat sever timpul de răspuns în tot orașul.” – scrie pe Twitter, Poliția din Vancouver (@VancouverPD) 29 iunie 2021.

De asemenea, decesele provocate de căldura extremă au dus la epuizarea resurselor din prima linie, de altfel, a blocat și întârziat sever timpul de răspuns, au declarat organele de poliție. Cele mai multe dintre victime au fost persoanele în vârstă. De altfel, autoritățile îi îndeamnă pe cetățeni să verifice asupra persoanelor dragi, dar și pe vecini, în caz că au cunoștințe cum că acestea pot întâmpina probleme din cauza temperaturii mult prea ridicate.

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here