RAPORT: Presiunile Rusiei nu încetează! Zelenski mesaj direct către Putin.

Rusia tot mai prezentă în Marea Neagră și pune presiuni asupra navelor militare ale NATO.

0
469

Războiul din Donbass încă nu s-a încheiat, iar Rusia urmărește toate navele străine care intră în Marea Neagră.

Ieri, 1 iulie, marina NATO a intrat în Marea Neagră cu două fregate ale forțelor navale din Italia și Turcia. Acestea au tranzitat Bosforul să intre în Marea Neagră. În exact aceeași perioadă de timp marina Rusiei din Marea Neagră a efectuat exerciții de artilerie în proximitatea peninsulei Crimeea. De altfel, Ministerul de Apărare al Rusiei informează că urmărește activitatea fregatei marine italiene care a intrat în Marea Neagră.

Rusia a avertizat cu zile în urmă un distrugător britanic din Marea Neagră cu arme de război, distrugătorul fiind mai apoi forțat să se retragă și să acosteze în Batumi, Georgia.

Astăzi, 2 iulie, distrugătorul britanic tip 45 din clasa HMS Defender a fost acompaniat de către fregata Marinei Regală Olandeză, HNLMS Evertsen, pentru a ieși din Marea Neagră și pentru a tranzita Bosforul.

Nici în regiunea Donbass situația nu a fost calmă. Când Rusia efectua exercițiile navale, au fost raportate noi ciocniri între taberele pro-ruse și pro-ucrainene în această dimineață lângă Avdiyivka.

Azi dimineață a avut loc chiar bombardarea cu artilerie de 122 mm, între orele 5:30 și 6:30, a unor zone din aproprierea orașului Avdiyivka, Donbass.

Președintele Ucrainei, Volodîmîr Zelenski, a lansat ieri, 1 iulie, o nouă declarație către președintele rus, Vladimir Putin, spunând că:

„Ucrainenii și rușii nu sunt o singură națiune, ar fi folosită una decât grivna la Moscova, iar steagul albastru și galben zboară peste Duma de Stat” – Volodîmîr Zelenski.

De asemenea, și ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba declară că Ucraina caută neapărat alianțe cu statele vecine și din proximitate cu care să-și consolideze securitatea înainte de a adera la NATO. Deoarece Ucraina se teme de prezența rusă care îi poate periclita intrarea țării în Alianța Nord-Atlantică.

26 de încălcări ale focului au fost raportate doar ieri, 1 iulie, în regiunea Donbass, Ucraina. Iar un militar ucrainean a fost chiar rănit grav. S-a folosit artilerie de 122 mm și mortare de 120 mm, precum și drone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.