S-a majorat bugetul pentru stimularea investițiilor

0
170

,,Guvernul condus de prim-ministrul Florin Cîțu a adoptat o Hotărâre de Guvern prin care a majorat bugetul pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie.

A fost majorat la 6,38 miliarde lei bugetul maxim al schemei de ajutor de stat instituită prin HG 807/2014 privind stimularea investițiilor cu impact major în economie (față de 4,07 miliarde lei, în prezent). Guvernul prelungește valabilitatea schemei de ajutor de stat până la finalul lui 2023. A fost introdus și sectorul construcțiilor în rândul beneficiarilor eligibili ai schemei de ajutor, cu obiectivul de a facilita accesul la finanțate pentru un număr cât mai mare de beneficiari.

Pentru bugetul rămas de 1,01 miliarde lei (după cele 81 de acorduri pentru finanțare emise până la sfârșitul lui 2020), sunt deja depuse 27 de cereri de acord pentru finanțare, în valoare totală de 684,86 milioane lei. Prioritățile Guvernului condus de PNL sunt susținerea mediului de afaceri și stimularea investițiilor private, dezvoltarea regională și crearea de noi locuri de muncă.”, a declarat deputatul PNL de Neamț, Cozmanciuc Corneliu-Mugurel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.