Csilla Hegedüs: contractele vor fi semnate în cel mult 3 luni!

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a făcut un pas important pentru implementarea cu succes a proiectelor europene în România.

0
280

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a făcut un pas important pentru implementarea cu succes a proiectelor europene în România, atât prin diminuarea birocrației, cât și prin scurtarea perioadelor de așteptare, care îngreunează viața de zi cu zi a beneficiarilor. 

Implementez proiecte de 20 ani și știu cât de dificilă este birocratizarea excesivă, termenele prea lungi în care se primesc răspunsuri la întrebări sau la modificările solicitate. Știu cât de enervant este când ți se cer lucruri inutile. Aveam nevoie de schimbări imediate!„, a declarat secretarul de stat Hegedüs.
„O schimbare majoră vizează chiar primul pas de la depunerea proiectului. Astfel, în cel mult 3 luni de la depunerea aplicațiilor, vor fi semnate contractele de finanțare cu beneficiarii ai căror proiecte au fost selectate, scurtându-se perioada de așteptare, astfel încât proiectele să poată fi implementate fără întârzieri. Aceste măsuri pot fi aplicate doar cu sprijinul și implicarea beneficiarilor. De asemenea, am decis să monitorizăm lunar respectarea termenelor de către Autoritatea de Management și Organismele Intermediare, pentru a preveni întârzierile nejustificate și pentru a ne asigura că proiectele pot fi implementate în condiții de maximă legalitate. Am stabilit și unele măsuri de digitalizare pentru proiectele finanțate prin POCU 2014-2020, pentru a evita plimbarea hârtiilor și așteptările inutile în implementare”, a mai precizat oficialul MIPE.

Prin măsurile luate, peste 3,2 milioane beneficiari finali (copii, tineri, persoane vulnerabile, antreprenori și angajați în sistemul de educație) vor primi servicii de calitate mai rapid și mai eficient.

Programul Operațional Capital Uman are un buget de 5.097.252.945 euro. În actuala perioadă de programare, prin acest Program au fost semnate 2.165 contracte de finanțare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.