Un nou val de concedieri se apropie, în industria turismului din Regatul Unit

0
146
RECLAMĂnormedia.ro

Industria turismului din Regatul Unit se pregătește pentru o nouă rundă de concedieri. Avertizează o asociație profesională din domeniu, declarând că peste două treimi dintre membrii săi au în vedere concedieri în viitorul apropiat, ca urmare a legilor stricte ale guvernului privind concediile.

Companiile de transport aerian și de turism au criticat legile britanice privind călătoriile ca fiind inutil de costisitoare și greoaie, acuzându-le de o a doua vară de pierdere a afacerilor de vacanță în 2021.

Noile rezervări au fost cu 83% mai mici în vara anului 2021 față de nivelurile de dinaintea pandemiei, potrivit ABTA, care reprezintă 4.300 de mărci de turism. Ca urmare, majoritatea membrilor săi au în vedere mai multe concedieri de personal atunci când un acord de concediere va expira la sfârșitul acestei luni.

„Cerințele guvernamentale privind călătoriile au blocat comerțul de călătorie din această vară – punând în pericol locurile de muncă, afacerile și conectivitatea Regatului Unit”, a precizat directorul executiv al ABTA, Mark Tanzer, într-o declarație.

Câți oameni își vor pierde locurile de muncă?

Potrivit ABTA, noile concedieri ar crește numărul total de locuri de muncă pierdute în sectorul călătoriilor externe în timpul COVID-19 la aproximativ 100,000, cifră care crește la 226,000 dacă se ia în considerare impactul asupra lanțului de aprovizionare.

ABTA s-a aliat cu cererile companiilor aeriene și ale aeroporturilor privind abrogarea cerinței ca vizitatorii complet vaccinați care se întorc în Regatul Unit să fie supuși unui test PCR costisitor.

De asemenea, a declarat că guvernul ar trebui să ofere asistență financiară personalizată pentru industria turismului, care încă se confruntă cu dificultăți financiare, chiar dacă economia națională și-a revenit.

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here