RAPORT EXCLUSIV: Coreea de Nord a lansat două rachete balistice în Marea Japoniei. Garda de Coastă a confirmat că nu au atins zona economică a Japoniei

Coreea de Nord a lansat miercuri două rachete balistice în Marea de Est, a anunțat Statul Major Întrunit (JCS) al Coreei de Sud.

0
279

Coreea de Nord a lansat miercuri două rachete balistice în Marea de Est, a anunțat Statul Major Întrunit (JCS) al Coreei de Sud. Rachetele de tip ”neidentificat” au fost lansate miercuri după-amiază din zonele interioare centrale ale Coreei de Nord, iar serviciile de informații sud-coreene și americane analizează detaliile pentru informații suplimentare, a precizat JCS într-un comunicat.

„Armata noastră menține o postură de pregătire deplină în strânsă cooperare cu SUA”, a precizat JCS.

Mai multe informații, cum ar fi locația exactă a lansării rachetelor și raza de zbor, nu au fost disponibile imediat.

Este cel mai recent test al Coreei de Nord și cel de-al doilea test de lansare de rachetă balistică din acest an. De asemenea, este și al cincilea test de armament major, dacă se includ și testele cu rachete de croazieră. De altfel, lansarea celor două rachete a avut loc la doar trei zile după ce Coreea de Nord a testat cu succes o nouă rachetă de croazieră cu rază lungă de acțiune.

Poate fi un avertisment?

Agenția Centrală de Știri din Coreea de Nord (KCNA) a raportat luni că țara a testat cu succes „o armă strategică de mare importanță” în cursul weekend-ului, ceea ce indică faptul că noua armă are o capacitate nucleară.

În ultimele săptămâni, Phenianul a crescut tensiunile militare. În luna trecută, a lansat un avertisment cu referire la o „criză majoră de securitate” ca protest față de desfășurarea unui exercițiu militar mixt de vară între Coreea de Sud și Statele Unite.

Coreea de Nord a redeschis un reactor nuclear

De asemenea, Coreea de Nord a dat semne de redeschidere a unui reactor nuclear care fabrică plutoniu la Yongbyon, complexul său principal.

În conformitate cu rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU, Coreei de Nord i se interzice orice activitate cu rachete balistice.

Reacția Japoniei

Potrivit Gărzii de Coastă a Japoniei, se presupune că proiectilele nu au atins zona economică exclusivă a Japoniei.

Lansarea unor rachete balistice „amenință pacea și securitatea țării noastre și a regiunii și este revoltătoare. Protestăm și o condamnăm cu fermitate”, a afirmat la Tokyo premierul japonez, Yoshihide Suga, în fața presei. Premierul a mai adăugat că a ordonat ministerelor și instituțiilor de resort să adune și să analizeze informațiile despre lansări.

Această lansare a fost semnalată în momentul în care Sung Kim, emisarul special american pentru Coreea de Nord, se deplasează la Tokyo pentru a discuta cu partenerii japonezi și sud-coreeni. De asemenea, ministrul chinez de externe Wang Yi se află la Seul pentru un schimb de opinii cu omologul din această țară.

Administrația japoneză a protestat împotriva lansării rachetelor balistice din Coreea de Nord pe ruta diplomatică de la Beijing, a declarat un oficial al Ministerului de Externe. Recentele demersuri au loc în timp ce negocierile dintre Coreea de Nord și SUA au intrat în stagnare din 2019.

Coreea de Sud, a opta putere NUCLEARĂ!

Recent, Coreea de Sud a desfășurat cu succes primul său test subacvatic cu o rachetă balistică lansată de pe submarin, a fost descoperit la sfârșitul săptămânii trecute. Acest lucru face din Coreea de Sud a opta țară care posedă astfel de capacități, alăturându-se unor țări precum SUA, China, Rusia, Marea Britanie, Franța și India. Coreea de Nord era a șaptea.

Forțele armate sud-coreene ar urma să furnizeze detalii despre acest test în cursul zilei de miercuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.