ISIS revendică explozia din moscheea din sudul Afganistanului. 47 de oameni au fost uciși

Atentatul de vineri a fost cel mai sângeros care a lovit Afganistanul de la plecarea bruscă a Statelor Unite

0
214
RECLAMĂnormedia.ro

Statul Islamic a revendicat responsabilitatea pentru un atac sinucigaș îngrozitor la o moschee șiită din sudul Afganistanului. Ca urmare a atacului 47 de persoane au fost ucise și a rănit multe altele.

Statul Islamic a afirmat că doi dintre militanții săi au împușcat și ucis gărzile de securitate la intrarea în moscheea Fatimiya din provincia Kandahar, într-o declarație încărcată vineri târziu pe rețelele de socializare.

Un individ a plasat explozibilul la intrarea în moschee, pe când celălalt a plasat explozibilul în interiorul acesteia.

Sinucigașii, Anas al-Khurasani și Abu Ali al-Baluchi, ambii cetățeni afgani, au fost autorii atacului, potrivit agenției de știri Amaq a grupării Stat Islamic.

Incidentul a survenit la o săptămână după ce o deflagrație care a fost revendicată de o filială locală a Statului Islamic a cauzat decesul a 46 de persoane într-o moschee șiită din nordul Afganistanului, stârnind astfel temeri că gruparea Stat Islamic, un inamic atât al talibanilor, cât și al Occidentului, capătă tot mai mult teren în această țară.

Atentatul de vineri a fost cel mai sângeros care a lovit Afganistanul de la plecarea bruscă a Statelor Unite din această țară, permițând talibanilor să preia controlul asupra capitalei afgane. A fost, de asemenea, prima mare ofensivă a grupului în zonă.

Citește și…VIDEO. Afganistan: 47 de victime decedate după un atac sinucigaș într-o moschee

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here