Australia pune capăt regulilor de izolare COVID-19, depășind ,,faza de urgență’’

0
62

Australia a declarat că va pune capăt cerințelor obligatorii de izolare a Covid-19 începând de luna viitoare, conform BBC.

În prezent, orice persoană care este depistată pozitiv la acest virus trebuie să se izoleze timp de cinci zile, dar acest lucru va înceta începând cu 14 octombrie.

Supranumită uneori ,,Fortăreața Australia”, țara a avut unele dintre cele mai stricte restricții din lume de la începutul pandemiei.

Medicul-șef al Australiei, Paul Kelly, a declarat că „faza de urgență” s-a încheiat probabil. Dar profesorul Kelly a declarat că decizia „nu sugerează în niciun fel că pandemia s-a încheiat”.

Izolarea obligatorie a fost una dintre puținele restricții rămase. Australia continuă să înregistreze aproximativ 5.500 de cazuri de virus în fiecare zi, arată cifrele oficiale. Este una dintre cele mai vaccinate țări din lume.

Profesorul Kelly a declarat că țara va înregistra „vârfuri viitoare” ale virusului, dar că în prezent are un număr „foarte mic” de internări în spitale și de focare de infecție în centrele de îngrijire a persoanelor în vârstă.

Asociația medicală australiană se opune acestei schimbări, spunând că cei care au insistat pentru aceasta nu au „cunoștințe științifice” și pun vieți în pericol.

Aproximativ 15.000 de persoane au murit din cauza virusului în Australia – mai puține decât multe alte națiuni. Marea majoritate s-au întâmplat în acest an, după ce țara s-a deschis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.