Marea Britanie: Pachet de finanțare de 300 de milioane de lire sterline pentru British Steel

0
22
Marea Britanie se pregătește să acorde fonduri de salvare de 300 de milioane de lire sterline pentru British Steel. Foto: Tw/@ChamberVoice

Cancelarul Marii Britanii, Jeremy Hunt, aproape de a acorda un pachet de finanțare de 300 de milioane de lire sterline pentru British Steel, aflat în dificultate, a anunțat BBC.

Măsura este urmarea solicitărilor secretarului pentru afaceri, Grant Shapps, și ale secretarului pentru nivelare, Michael Gove.

Acesta ar depinde de angajamentul proprietarului chinez al British Steel, Jingye, de a asigura locuri de muncă în cadrul companiei și de a face investiții suplimentare substanțiale.

Surse din cadrul Trezoreriei au declarat că banii ar trebui să fie investiți în decarbonizare.

Nu este clar când va fi anunțată o decizie

Departamentul pentru Afaceri, Energie și Strategie Industrială (Beis), a declarat că guvernul „recunoaște rolul vital pe care oțelul îl joacă în cadrul economiei britanice, sprijinind locurile de muncă locale și creșterea economică”.

Acesta s-a declarat ,,angajat să asigure un viitor durabil și competitiv pentru sectorul siderurgic britanic”.

,,Deși nu putem comenta negocierile în curs de desfășurare, ministrul afacerilor consideră că succesul sectorului siderurgic este o prioritate și continuă să lucreze îndeaproape cu industria pentru a realiza acest lucru”, a declarat un purtător de cuvânt.

Aceasta este o problemă delicată pentru cancelarul.

British Steel are mii de angajați, iar alte mii de oameni lucrează pentru furnizorii săi.

Dar fabricarea oțelului este foarte costisitoare, mai ales în condițiile în care prețurile energiei sunt la nivelul actual.

Proprietarul Jingye vrea ca guvernul să intervină

Miniștrii se tem că, dacă nu acționează, unele părți ale afacerii ar putea fi închise.

Cu toate acestea, acordarea de bani unei companii străine bogate pentru a susține British Steel nu ar fi un lucru bun – cu atât mai mult cu cât importurile ieftine și puternic subvenționate din China sunt adesea citate ca fiind un factor cheie în declanșarea unei crize în producția de oțel britanic în primul rând.

Așadar, orice bani de la contribuabili oferiți de guvern nu vor fi pentru cheltuielile de zi cu zi.

Aceștia vor fi folosiți pentru investiții în noi tehnologii – în special pentru un nou furnal mai ecologic, mai curat și mai ieftin de utilizat la Scunthorpe.

Se speră că acest lucru va convinge Jingye să rămână în zonă și să investească în această afacere, precum și să facă uzina mai eficientă și, prin urmare, mai viabilă.

Pachetul de sprijin, care a fost raportat pentru prima dată de Sky, ar ajuta British Steel să construiască furnale cu arc electric în Scunthorpe, North Lincolnshire.

Aceste cuptoare cu arc electric pot funcționa cu energie regenerabilă și sunt utilizate cel mai bine cu oțel reciclat.

În urmă cu trei ani, British Steel a fost cumpărată din insolvență de Jingye, care a devenit al treilea proprietar în patru ani.

Însă gigantul siderurgic chinez a făcut recent presiuni pentru a obține finanțare din partea contribuabililor britanici, de care spune că are nevoie pentru a menține firma în funcțiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.