Se apropie criza economică? Industria siderurgică britanică, la un pas de colaps

0
70

Industria siderurgică din Marea Britanie, care susține mii de locuri de muncă, este ,,la un pas de colaps”, susține sindicatul Unite, precizează BBC.

Acesta i-a trimis o scrisoare secretarului de stat pentru afaceri, Grant Shapps, în care solicită o întâlnire urgentă pentru a solicita mai mult sprijin.

Unite a acuzat guvernul că a luat ,,puține măsuri semnificative” pentru a ajuta industria, lăsând sectorul ,,în pragul falimentului”.

Guvernul Regatului Unit a declarat că succesul industriei siderurgice este o prioritate

În scrisoare, Steve Turner, secretarul general adjunct al sindicatului Unite, a declarat că există o serie de aspecte care cauzează probleme în industrie.

Printre acestea se numără „costurile paralizante ale energiei, taxele pe carbon, piețele pierdute, scăderea cererii și accesul deschis pe piață pentru oțelul importat”.

Scriindu-i lui Shapps în numele altor două sindicate – Community și GMB – Turner a declarat că provocările cu care se confruntă producători precum British Steel, Tata Steel și Liberty Steel sunt consecințele ,,acțiunilor directe ale guvernului dvs. care au subminat în mod semnificativ competitivitatea fabricilor britanice pe piețele globale”.

,,Cu puține acțiuni semnificative din partea guvernului în domenii precum politica de achiziții publice din Regatul Unit, susținerea prețurilor la energie, generarea de energie verde sau sprijinul pentru investiții în noi instalații și tehnologii, industria se află în pragul de rupere”, a adăugat Turner.

,,Suntem, în cuvintele multora, la un pas de colaps”

El a spus că oțelul britanic ,,angajează zeci de mii de muncitori calificați și sute de ucenici” și a cerut o întâlnire urgentă pentru a discuta ,,politica guvernamentală actuală și viitoare” pentru a sprijini sectorul.

S-a raportat că cancelarul Jeremy Hunt este pe cale să acorde un pachet de finanțare de 300 de milioane de lire sterline pentru British Steel.

Banii nu au fost confirmați de către Trezorerie, dar BBC înțelege că ar depinde de investiția proprietarilor chinezi ai firmei, Jingye, în tehnologii mai ecologice.

Răspunzând la scrisoare, un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Afaceri, Energie și Strategie Industrială a declarat că guvernul a recunoscut ,,rolul vital pe care oțelul îl joacă în cadrul economiei britanice, sprijinind locurile de muncă locale și creșterea economică”.

Acesta a declarat că ,,se angajează să asigure un viitor durabil și competitiv pentru sectorul siderurgic britanic”, adăugând că dl Shapps ,,consideră succesul sectorului siderurgic o prioritate și continuă să lucreze îndeaproape cu industria pentru a realiza acest lucru”.

Comentând pachetul de finanțare propus pentru British Steel, Jonathan Reynolds, ministrul laburist din umbră pentru afaceri, a declarat că sectorul siderurgic britanic a fost lăsat ,,pe marginea prăpastiei” ca ,,rmare a eșecului guvernului de a găsi soluții pe termen lung.

„Soluțiile nesfârșite ale conservatorilor au lăsat sectorul nostru siderurgic britanic pe marginea prăpastiei”, a declarat Reynolds.

,,În loc să găsească o soluție pe termen lung, guvernele conservatoare succesive s-au pomenit în criză și în situații de salvare, fără niciun plan pentru a menține competitivitatea oțelului britanic la nivel internațional sau pentru a obține un randament al investițiilor contribuabililor.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.