VIDEO. Tesla raportează câștiguri record, dar cu reduceri masive de preț! Anul 2023 se anunță un an cu adevărat dificil pentru compania lui Elon Musk

0
79
Tesla raportează câștiguri record, dar cu reduceri masive de preț! Anul 2023 se anunță un an cu adevărat dificil pentru compania lui Elon Musk

Tesla se pregătește pentru un an 2023 dificil, după ce a redus prețurile pentru a stimula cererea, precizează Euronews.

Compania de automobile electrice, condusă de miliardarul Elon Musk, a raportat venituri și profituri record în cele trei luni până în decembrie, depășind așteptările.

Musk a recunoscut ,,întrebări” cu privire la modul în care firma va fi afectată de costurile mai mari ale împrumuturilor și de o economie mai slabă.

Dar el a spus că reducerile de preț funcționează pentru a atrage cumpărători, comenzile din această lună depășind până acum producția.

,,Prețul contează cu adevărat”, a spus el. ,,Credem că cererea va fi bună, în ciuda, probabil, a unei contracții a pieței auto în ansamblu.”

Tesla: Actualizarea vine într-un moment critic pentru companie

Vânzările de vehicule electrice au crescut anul trecut, contracarând un declin mai larg al pieței auto globale.

Acțiunile Apple și Tesla s-au prăbușit pe fondul problemelor de aprovizionare. Liniile de producție din China, în pericol
Acțiunile Apple și Tesla s-au prăbușit pe fondul problemelor de aprovizionare. Liniile de producție din China, în pericol

Acțiunile Apple și Tesla s-au prăbușit din cauza îngrijorărilor tot mai mari legate de întârzierile pe liniile de producție din China, scrie BBC.

Acțiunile Apple au atins cel mai scăzut punct din iunie 2021. Acțiunile Tesla au scăzut cu 73% de la un nivel record atins în noiembrie 2021, a publicat Normedia.ro.

Dar avansul Tesla a fost contestat de concurența sporită din partea giganților tradiționali din industria auto, precum Ford și General Motors, precum și de noii intrați pe piață, precum Rivian și Lucid din SUA și BYD și Nio din China.

Prețul acțiunilor firmei s-a prăbușit cu aproape două treimi anul trecut, pe fondul temerilor că firma își pierde avantajul, în timp ce dl Musk era din ce în ce mai mult distras de achiziția Twitter, în valoare de 44 de miliarde de dolari.

Musk, care are peste 127 de milioane de urmăritori pe platformă și care se folosește frecvent de poziția sa pentru a interveni în probleme care provoacă diviziuni politice, a respins sugestiile potrivit cărora prezența sa deschisă în social media dăunează mărcii.

Elon Musk, fondatorul Tesla: ,,Numărul meu de urmăritori vorbește de la sine”

El a adăugat că se așteaptă ca prețul acțiunilor Tesla să se redreseze pe termen lung, avertizând totodată că anticipează o ,,recesiune destul de dificilă” în 2023, care ar putea duce la reculuri.

În ultimele luni din 2022, veniturile au crescut cu 24,3 miliarde de dolari, în creștere cu 37% față de aceeași perioadă din 2021, în timp ce profitul a urcat cu 59%, la 3,7 miliarde de dolari.

Executivii au declarat că în lunile următoare Tesla se va concentra pe creșterea producției cât mai rapid posibil, reducând în același timp costurile.

Aceștia au spus că sunt convinși că marjele sale operaționale vor rămâne printre cele mai mari din industrie – deși au avertizat că acestea se vor reduce din cauza reducerilor de preț – și că mult-așteptatul său ciber-truck este pe cale să înceapă producția în cursul acestui an.

Anul trecut, Tesla a livrat clienților un număr record de 1,3 milioane de mașini, cu 40% mai mult decât în anul precedent.

Însă producția a crescut cu 47%, ceea ce a stârnit îngrijorări în rândul investitorilor cu privire la supraoferta.

Pe fondul întrebărilor, Tesla a anunțat în ultimele săptămâni o serie de reduceri majore de prețuri, care au ajuns până la 20% la unele modele în SUA.

,,Pentru prima dată, aș spune că poate vreodată, știți, au existat probleme legate de cerere”, a declarat George Gianarikas, director general al Cannacord Genuity.

,Acum, așteptăm să vedem care este impactul marjei brute a acestei reduceri de preț, care este impactul cererii acestei reduceri de preț și cum se dedică compania să navigheze pe mările turbulente pe care le-am văzut dintr-o perspectivă macroeconomică.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.