Cine e Ange Postecoglou, noul antrenor al lui Tottenham Hotspur. La vârsta de 57 de ani pleacă de la Celtic, unde a câștigat două titluri consecutive

0
28
Cine e Ange Postecoglou, noul antrenor al lui Tottenham Hotspur. La vârsta de 57 de ani pleacă de la Celtic, unde a câștigat două titluri consecutive. Foto: Tw/@sebth

Tottenham Hotspur a oficializat numirea lui Ange Postecoglou în funcția de manager, semnând un contract pe o perioadă de patru ani, scrie BBC.

La vârsta de 57 de ani, Postecoglou pleacă de la Celtic, unde a câștigat două titluri consecutive în Scottish Premiership în cele două sezoane în care a fost în fruntea echipei.

El devine al patrulea antrenor permanent al lui Spurs de la finala Ligii Campionilor din 2018-2019, unde echipa a fost condusă de Mauricio Pochettino. Jose Mourinho, Nuno Espirito Santo și Antonio Conte i-au urmat la cârma echipei londoneze.

Președintele Tottenhamului, Daniel Levy, a exprimat entuziasmul clubului în legătură cu numirea lui Ange Postecoglou, menționând că acesta aduce o mentalitate pozitivă și un stil de joc rapid și ofensiv.

Levy a apreciat, de asemenea, palmaresul solid al antrenorului în dezvoltarea jucătorilor și înțelegerea sa a importanței academiei pentru club.

Căutarea unui nou antrenor a durat 10 săptămâni pentru Spurs, după plecarea lui Conte în martie. În această perioadă, nume precum Julian Nagelsmann, Luis Enrique, Arne Slot, Graham Potter, Julen Lopetegui, Rodgers și chiar Pochettino au fost vehiculate în presă în legătură cu această funcție.

Ange Postecoglou devine primul antrenor australian care conduce în Premier League și vine la Tottenham Hotspur după ce a realizat o triplă performanță în Scoția, câștigând cinci din cele șase trofee disponibile pentru Celtic în cele două campanii petrecute acolo.

El se alătură unui grup select de manageri care au reușit să obțină un succes național cu Celtic, nume precum Jock Stein, Martin O’Neill, Brendan Rodgers și Neil Lennon fiind pe această listă.

Directorul executiv al Celtic, Michael Nicholson, a lăudat munca lui Ange Postecoglou, subliniind energia și determinarea pe care acesta le-a adus în serviciul clubului și nivelul fenomenal de succes obținut. Chiar dacă Celtic își dorea să-l păstreze pe antrenor, Postecoglou a decis să accepte o nouă provocare.

Noul manager al lui Tottenham Hotspur se confruntă cu o serie de provocări, precum incertitudinea legată de viitorul atacantului Harry Kane, despre care se spune că Real Madrid este interesat.

Totodată, formarea unei echipe capabile să se califice în Liga Campionilor este o prioritate pentru Postecoglou.

Cariera de jucător a lui Postecoglou s-a desfășurat în Australia, în special la South Melbourne, sub comanda legendarului Ferenc Puskas, de la care a învățat multe în filozofia sa de antrenorat.

În 1999, Postecoglou a făcut trecerea la cariera de antrenor, câștigând două titluri consecutive în A-League cu echipa Brisbane Roar între 2009 și 2012. Apoi, a antrenat Melbourne Victory și a preluat funcția de selecționer al echipei naționale a Australiei în 2013.

În perioada mandatului său la naționala Australiei, a condus echipa la Cupa Mondială din 2014 și a obținut victoria în Cupa Asiei din 2015. Apoi, a antrenat echipa japoneză Yokohama F Marinos, cu care a câștigat titlul în J-League în 2019, punând capăt unei așteptări de 15 ani pentru club.

Deși era relativ necunoscut în Scoția când a fost numit manager la Celtic acum doi ani, Postecoglou a impresionat cu performanțele sale. A obținut cinci trofee în două sezoane, depășind inițial scepticismul și îndoiala. Cu aceste rezultate impresionante, fanii lui Tottenham Hotspur speră că Postecoglou va aduce succesul și la echipa lor.

În concluzie, numirea lui Ange Postecoglou ca manager al lui Tottenham Hotspur reprezintă o nouă provocare pentru el și o oportunitate de a-și demonstra abilitățile într-unul dintre cele mai prestigioase cluburi din Premier League. Fanii și conducerea clubului sunt entuziasmați și speră că Postecoglou va reuși să aducă rezultatele dorite și să ducă echipa înapoi în Liga Campionilor.

Cine e Ange Postecoglou, noul antrenor al lui Tottenham Hotspur. La vârsta de 57 de ani pleacă de la Celtic, unde a câștigat două titluri consecutive
Cine e Ange Postecoglou, noul antrenor al lui Tottenham Hotspur. La vârsta de 57 de ani pleacă de la Celtic, unde a câștigat două titluri consecutive

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.