Medicul Mariana Pitrop de la Maternitatea din Botoşani, suspect în dosarul morţii Alexandrei

0
42
Reacție de revoltă în Botoșani. Mesajul „Nu am aer”, scris de protestatari din Botoșani pe fațada cabinetului
Reacție de revoltă în Botoșani. Mesajul „Nu am aer”, scris de protestatari din Botoșani pe fațada cabinetului. Credit Foto: botosani24.ro

Medicul Mariana Pitrop, care a fost de gardă în noaptea în care a fost internată Alexandra Ivanov la Maternitatea din Botoșani, a devenit suspect într-un dosar de anchetă.

Investigarea este coordonată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, potrivit unui comunicat de presă, preluat de Agerpres.ro.

Medicul de pe Secția de Obstetrică și Ginecologie 1 a Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” a fost audiat timp de șase ore.

Aceasta a formulat apărări în legătură cu acuzațiile aduse, iar aceste declarații vor fi analizate în contextul probelor adunate. În cadrul cazului, se efectuează o expertiză medicolegală pentru a clarifica circumstanțele decesului pacientei.

Procurorii au efectuat percheziții la locuința medicului, la cabinetul acesteia, și la locuința medicului curant al Alexandrei Ivanov.

Au fost depuse în dosar multiple seturi de înscrisuri medicale emise de autorități publice cu atribuții în domeniul medical, pentru a consolida probatoriul.

Alexandra Ivanov, în vârstă de 25 de ani și însărcinată în luna a treia, a murit pe 18 august, la aproape nouă ore după internarea ei. Tânăra a ajuns la spital cu dureri și hemoragie și, în ciuda unor analize inițiale și perfuzării, nu a primit îngrijiri medicale suplimentare pentru aproape șapte ore, potrivit unui raport preliminar de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Botoșani.

Raportul DSP Botoșani a relevat că tânăra nu a beneficiat de îngrijiri medicale de la 00,45 până la 07,35, timp în care starea ei s-a înrăutățit drastic. A decedat în secția de anestezie – terapie intensivă.

Cazul este cu atât mai alarmant în condițiile în care serviciile medicale sunt esențiale pentru orice pacient, mai ales în situații de urgență precum cea a Alexandrei Ivanov.

O anchetă judiciară amănunțită va determina cine este responsabil și dacă au existat erori sau neglijențe medicale. Deși medicul Mariana Pitrop a formulat apărări, acestea vor fi evaluate în detaliu în contextul probelor existente.

Medicul Mariana Pitrop de la Maternitatea din Botoşani, suspect în dosarul morţii Alexandrei
Medicul Mariana Pitrop de la Maternitatea din Botoşani, suspect în dosarul morţii Alexandrei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.