Șefa ASSMB, declarații după perchezițiile în spitalele din Capitală: „Corupția ucide” nu este doar un slogan, ci o realitate crudă

Într-o recentă conferință de presă, Oana Gabriela Sivache, Directorul general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), a subliniat angajamentul său ferm împotriva corupției, în urma scandalului ce îl vizează pe directorul adjunct, Cristian Plută.

0
9

Oana Gabriela Sivache, directorul general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), a luat o poziție clară împotriva corupției în sistemul medical, într-o conferință de presă convocată pentru a aduce lămuriri referitoare la scandalul ce îl implică pe Cristian Plută, directorul adjunct al ASSMB, precizează G4Media.

„Nu e suficient să aplici reguli, trebuie să ne asigurăm că se respectă și că există consecințe severe pentru cei găsiți vinovați. Liderii din sănătate trebuie să fie modele de integritate, să pună pacientul în centrul deciziilor”, a declarat Sivache în cadrul conferinței.

Directorul general al ASSMB a subliniat că este pregătită să coopereze cu anchetatorii pentru a aduce la lumină orice formă de corupție. „Actele de corupție din sistemul medical nu mai pot fi ținute sub tăcere, pentru că fiecare secundă de tăcere ne face complici la posibile tragedii viitoare”, a avertizat ea.

„Corupția ucide” nu este doar un slogan, ci o realitate crudă pe care sistemul medical românesc trebuie să o abordeze urgent, a insistat șefa ASSMB. „Câte vieți s-au stins în umbră și tăcere, consecința unor acte de corupție despre care apoi am spus că toți știam?”, a întrebat retoric Sivache, subliniind gravitatea situației.

Interesant este punctul de vedere al Sivachei care consideră că ancheta DNA în curs nu ar trebui să fie văzută ca o pată neagră asupra ASSMB, ci ca o oportunitate de a face „lumină și curățenie” în sistem.

„Eu nu am venit la conducerea ASSMB să-mi fac fani, sunt pentru oameni nu să fur de la gura pacienților. Cei care nu înțeleg această misiune trebuie să răspundă pentru faptele lor,” a concluzionat Sivache, accentuând responsabilitatea ce revine fiecărui lider din sistemul medical.

Rămâne de văzut cum vor fi implementate măsurile concrete în combaterea acestui flagel și ce impact vor avea acestea asupra sistemului medical din București și, implicit, din întreaga țară.

Șefa ASSMB, declarații după perchezițiile privind fapte de corupție în spitale: „Corupția ucide” nu este doar un slogan, ci o realitate crudă
Șefa ASSMB, declarații după perchezițiile privind fapte de corupție în spitale: „Corupția ucide” nu este doar un slogan, ci o realitate crudă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.