VIDEO. DNA: Dumitru Buzatu, șeful CJ Vaslui, prins în flagrant luând mită de peste 1 milion de lei

1
42

Dumitru Buzatu, șeful Consiliului Județean (CJ) Vaslui, a fost recent prins în flagrant de DNA (Direcția Națională Anticorupție) în timp ce ar fi luat o mită de 1,25 milioane de lei.

În ultima sa declarație de avere, Buzatu a dezvăluit o avere considerabilă, inclusiv proprietăți imobiliare, vehicule și sume semnificative de bani, scrie libertatea.

Printre bunurile pe care le-a menționat în declarația sa de avere, se numără:
  1. Patru terenuri agricole în comune din județele Vaslui și Suceava, cu o suprafață totală de peste 100 de hectare.
  2. Trei terenuri intravilane în aceleași localități, cu o suprafață totală de aproximativ 2000 de metri pătrați.
  3. Terenuri forestiere de aproape 39 de hectare, achiziționate în 2006, 2008 și 2018.
  4. Cinci apartamente construite în comuna Zapodeni din județul Vaslui, în perioada 2013-2019.
  5. O șalupă.
  6. Două autoturisme, unul de tip Lada și altul Mercedes Benz.
  7. O rulotă.

În 2022, Dumitru Buzatu a donat fiului său Tudor un teren agricol, un teren intravilan și o casă, fără a furniza detalii suplimentare. Tudor Buzatu a ocupat poziții cheie în Secretariatul General al Guvernului și a fost numit în funcții politice importante în trecut. Soția lui Tudor Buzatu este senator PSD.

Dumitru Buzatu are conturi bancare deschise începând cu anul 2010, cu sume considerabile, și deține un credit în valoare de puțin peste 200.000 de lei, scadent în 2026, contractat în 2021.

El conduce județul Vaslui, care este considerat unul dintre cele mai sărace județe din România, din 2012, și a fost parlamentar pentru trei mandate înainte de aceasta. Ca fost parlamentar, el beneficiază de o pensie specială anuală în valoare de 73.000 de lei. Totodată, primește o pensie de aproape 96.000 de lei anual de la Casa Județeană de Pensii Vaslui.

În trecut, Buzatu a fost criticat pentru menținerea simbolurilor comuniste în holurile Consiliului Județean Vaslui și pentru comentarii controversate, inclusiv punerea la îndoială a existenței coronavirusului în 2020 și calificarea liderilor social-democrați drept „proști” în timpul unei ședințe a PSD.

În urma dezvăluirilor privind cazul său de corupție, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat o ședință de urgență pentru a discuta excluderea lui Dumitru Buzatu din partid.

VIDEO. DNA: Dumitru Buzatu, șeful CJ Vaslui, prins în flagrant luând mită de peste 1 milion de lei
VIDEO. DNA: Dumitru Buzatu, șeful CJ Vaslui, prins în flagrant luând mită de peste 1 milion de lei

1 COMENTARIU

  1. Este extrem de dezamăgitor să aflăm despre astfel de acuzații de corupție împotriva unui oficial public, cu atât mai mult cu cât Dumitru Buzatu conduce un județ care se confruntă cu probleme economice majore. Declarația sa de avere dezvăluie o avere considerabilă și multiple proprietăți, în contrast cu realitățile socio-economice din județul Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.