Într-un moment care a captat atenția presei și a publicului, George Simion, candidatul AUR la alegerile prezidențiale din 2025, a cedat nervos după doar un minut și 23 de secunde în cadrul unui interviu cu jurnalista Denise Rifai.
Întâlnirea, care a avut loc pe 6 mai 2025, la Kanal D, a început cu o întrebare simplă, dar a escaladat rapid, provocând un adevărat scandal în campania prezidențială. După un început promițător, George Simion a cerut o pauză de 5 minute și, în mod neașteptat, nu s-a mai întors pentru a continua interviul.
Interviul dintre George Simion și Denise Rifai a început cu o întrebare care părea a fi o continuare firească a discuțiilor din trecut. Denise Rifai explica pe pagina sa de Facebook că a dorit să abordeze o temă sensibilă, legată de felul în care George Simion se prezenta în fața publicului. Într-o emisiune anterioară, liderul AUR spusese despre Rifai că o apreciază ca femeie, iar acum, în postura sa de candidat la funcția de președinte, urma să fie tratat ca un om politic responsabil, nu ca un personaj al unei emisiuni de divertisment.
Însă, reacția imediată a lui Simion a fost neașteptată. Deși inițial păruse deschis, la prima întrebare a devenit evident că nu era pregătit să facă față unui interviu de asemenea complexitate. În doar 83 de secunde, Simion a devenit vizibil iritat și a solicitat o pauză de 5 minute, anunțând că nu se simte confortabil cu întrebările adresate.
Imaginile filmate în timpul interviului arată un George Simion din ce în ce mai nervos, pe măsură ce Denise Rifai îi adresa întrebarea despre stilul său de discurs și despre modul în care își construiște imaginea publică. După ce a cerut o pauză de 5 minute, Simion a părăsit brusc încăperea, cu un ton ridicat, spunându-i echipei sale de campanie că trebuie să „controleze întrebările”. Această reacție nu doar că a uimit echipa de la Kanal D, dar a lăsat un gust amar în rândul jurnaliștilor, care au văzut acest moment ca pe o dovadă clară a faptului că liderul AUR nu poate face față unei discuții deschise și transparente.
Pe fundal, se aud voci din echipa de campanie a lui Simion și ale soției sale, care încearcă să explice comportamentul liderului AUR, susținând că el a fost „foarte nervos” și că nu va reveni la masă pentru a continua interviul. Denise Rifai a descris acest moment ca fiind „o încercare de a evita să răspundă la întrebări”. În final, Simion nu s-a întors pentru a continua discuția, iar întregul interviu a fost abandonat.
După incident, Denise Rifai a revenit pe pagina sa de Facebook, explicând ce s-a întâmplat și de ce acest interviu a fost un eșec. Jurnalista a clarificat că întâlnirea fusese programată pentru o perioadă scurtă, de 10 minute, dar că nu s-a așteptat ca George Simion să abandoneze chiar de la prima întrebare. Într-o postare lungă, Rifai a explicat că simțise nevoia să îi pună o întrebare directă lui Simion, pentru a înțelege cum se poziționează în fața electoratului, în special având în vedere comportamentul său anterior, care adesea a fost considerat provocator și controversat.
„Am fost invitată de stafful de campanie pentru 10 minute. M-am prezentat cu echipa mea, la ora anunțată. Am început să formulez prima întrebare prin care trebuia să fac trecerea de la ultima noastră emisiune, în care a încercat să mă obiectifice, spunând public că mă place ca femeie, la noua sa calitate de potențial șef de stat”, a spus Denise Rifai. Conform acesteia, scopul întrebării nu era altul decât să-l ajute pe Simion să înțeleagă că în calitate de viitor președinte, trebuie să adopte un discurs mai responsabil.
Un alt moment din interviu care a stârnit multe comentarii a fost reacția lui Simion la ceea ce el considera a fi o presiune din partea presei. La începutul întâlnirii, liderul AUR a spus că nu îl interesează ce scrie o parte a presei care îl atacă, etichetând-o drept „hiene” și susținând că este victima unei campanii de denigrare. Această atitudine, de a respinge orice întrebare care nu i se potrivește și de a învinui mass-media pentru „incorectitudinea” acesteia, nu este nouă pentru Simion, care de-a lungul campaniei a avut mai multe ieșiri nervoase împotriva jurnaliștilor și a celor care l-au criticat.
Simion a afirmat că „de mine sigur nu se va ocupa” și a făcut referire la toate momentele în care a fost supus unor presiuni mediatice. Însă, această reacție nervoasă și rapidă a ridicat întrebări serioase cu privire la capacitatea sa de a gestiona presiunea unui post de înaltă responsabilitate, precum cel de președinte al României.
Acest incident nu a fost doar un simplu moment de panică în fața unui interviu, ci a avut un impact semnificativ asupra imaginii publice a lui George Simion, care acum se află în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Alegătorii, dar și o mare parte a presei, l-au văzut pe Simion ca un candidat care nu poate răspunde la întrebări directe, nu poate face față unei discuții constructive și nu poate gestiona provocările din campania electorală. Acest incident ar putea să erodeze încrederea în capacitatea sa de a conduce țara într-un mod rațional și echilibrat.
Lipsa de autocontrol și tendința de a abandona interviuri atunci când lucrurile nu merg conform planului sunt semnale de alarmă pentru electoratul din România. Dacă George Simion dorește să ajungă președinte, va trebui să își revizuiască reacțiile și să învețe să răspundă la întrebări cu maturitate și responsabilitate. Alegătorii caută un lider calm, echilibrat, care să poată face față presiunilor și să reprezinte interesele întregii națiuni, nu doar să își afirme cu disperare ideologia.
Interviul cu Denise Rifai a fost doar o etapă în campania prezidențială a lui George Simion, dar a oferit o imagine clară despre cum se comportă în fața presiunii. Deși a susținut că dorește să reprezinte un alt tip de politică, mai aproape de cetățeni și mai directă, acest moment de eșec arată că, în fața întrebărilor incomode, Simion se lasă copleșit de nervi și nu reușește să își păstreze calmul. În următoarele zile și săptămâni, va trebui să înfrunte nu doar critici din partea presei, dar și din partea propriilor susținători, care vor dori să vadă un lider mai matur și mai pregătit pentru provocările funcției de președinte.