Klaus Iohannis face un apel către români

0
229

„Astăzi avem 1386 de persoane noi dectectate cu coronavirus. 35 de decese de ieri până astăzi. Peste 400 de persoane la ATI. E un nou record negativ extrem de îngrijorător și ne punem întrebarea cum am putut să ajungem aici.

Când în alte țări au avut loc sute de mii de infectări și de morți, în România am avut puține infectări. Autoritățile își făcuseră treaba. Pandemia a fos gestionată bine de Guvern și autorități, dar această situație nu a convenit PSD. Guvernul, președintele și autoritățile și-au făcut treaba, așa că PSD a căutat soluții pentru PSD. PSD conduce în Parlament împreună cu alții, cum e UDMR. Să nu uităm când PSD a vrut să dea pe șest o parte din secuime UDMR. PSD a făcut harcea-parcea puțina legislație pe care o aveam pentru a gestiona această pandemie. Stimați pesediști, nu caut vinovați, în cunosc. Arăt cu degetul spre voi”

„În patru zile, în 6 iulie, Guvenrul depunde inițiativa noii legi. Depune inițiativa în Parlament. Eram în zona de control. După care ce vedem? PSD-ul începe să tragă de timp! Această lege, care putea să fie trecută urgent prin parlament, această lege se dezbate timp de două săptămâni. Două săptămâni în care oamenii merg acasă.

Rezultatul este simplu: putem să vedem în tabel. Legea ajunge la mine în 18 iulie și o public. Un ziadar nu poate construi o casă fără mortar. Așa un Guvern nu poate lucra fără legi. Guvernului i s-au luat legile din mâini.

PSD-ul a tras de timp și a creat această situație în parlament. Dar de ce ? PSD este nemulțumit de reușitele PNL și a vrut să creeze o criză sanitară pentru ca la sfârșit să vină să critice Guvernul pentru măsuri care  nu au putut fi luate. Pentru PSD a fost important să avem o criză pentru a putea critica Guvernul. Noi, eu, Guvenrul și autoritățile suntem hotărâți să gestionăm această criză. Am convenit că este momentul să fim extrem de fermi, de aplicați”

„Dragi români, toate studiile sociologice arată că 90% dintre voi respectă normele, se conformează. Marea majoritate ați înțeles că avem nevoie de disciplină. Cei care nu au înțeles vor fi amendați. E obligatoriu ca toată lumea să respecte normele ca să putem stăpâni această pandemie. Știm ce avem de făcut. Avem peste 800 de paturi pregătite pentru terapie intensivă, deja jumătate sunt ocupate. Avem nevoie de măsuri foarte ferme. Cei care nu le respectă vor suporta rigorile legii. E important să trecem peste această criză sanitară creată cu cinism de un partid din România”, a declarat Klaus Iohannis, într-o conferință de presă.

Sursă foto: Flickr

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here