Sprijin pentru absolvenții de studii universitare și ucenici

0
213

O măsură de subvenționare a angajatorilor este Legea nr. 335/2013, cu modificările și completările ulterioare, care reglementează modalitatea de efectuare a stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior, prin promovarea de stagii care să le permită absolvenților de studii universitare un prim contact cu piața muncii din România și sporirea competențelor profesionale în concordanță cu nevoile angajatorilor, inclusiv dobândirea de experiență în muncă. Astfel, angajatorul care încheie un contract de stagiu beneficiază, pe perioada derulării contractului de stagiu (6 luni), de o sumă în cuantum de 2.250 lei/lună.

În același sens al facilitării tranziției de la educație la piața muncii sunt și prevederile Legii nr.279/2005, republicată, cu modificările și completările ulterioare, care se adresează tuturor persoanelor cu vârsta de peste 16 ani, care doresc să urmeze un program de ucenicie, concentrându-se, astfel, pe învăţare pornind de la situaţiile profesionale reale, concrete, cerute de practicarea unei ocupaţii direct la locul de muncă.

Acest act normativ prevede că angajatorul care încheie un contract de ucenicie, beneficiază, la cerere, pe perioada derulării acestuia (între 6 luni și 3 ani, în funcție de nivelul de calificare pentru care se realizează programul de ucenicie), de o sumă în cuantum de 2.250 lei/lună.

Totodată, pentru a crește șansele de acces pe piața muncii a persoanelor cu un nivel redus de educație a fost modificată legislația în domeniul formării profesionale a adulților, astfel încât, la data curentă, persoanele care au absolvit învățământul primar pot participa la programe de formare profesională de nivel de calificare 1, inclusiv programe de ucenicie.

Sursă foto: Profit.ro

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here