A crescut numărul de paturi ATI pentru pacienții COVID-19

0
303

Ministrul Sănătăţii, Dr. Nelu Tataru, a declarat că, în prezent, sunt funcţionale 1.034 de paturi de terapie intensivă complet echipate pentru patologia COVID-19. Acum trei săptămâni, România avea 840 de paturi echipate pentru patologia COVID-19.

Nelu Tătaru: ”În prezent, 1.034 de paturi au dotarea completă pentru patologie COVID, tot ce înseamnă ventilatoare, tot ce înseamnă monitoare, tot ce înseamnă injectomate. Acum trei săptămâni, aveam 840 de paturi. Prin operaţionalizarea unor spitale precum cel din Ilfov, Witting, Elias, precum şi celelalte spitale din ţară, am ajuns la 1.034 de paturi.

După cum aţi putut vedea, în ultima săptămână, se încearcă o stabilizare a numărului de cazuri. Nu ţine doar de noi ca şi sistem medical, iar această pandemie nu se tranşează în spital. Această pandemie se tranşează în prespital.

Respectarea unor reguli va duce la scăderea transmiterii în comunitate şi la scăderea numărului de cazuri. În ultima perioadă, avem o scădere a mediei de vârstă a cazurilor infectate, după cum avem şi o creştere a a numărului de cazuri grave la persoane relativ tinere. ”

Sursă foto: Observatorul de Timiș

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here