Angajamentul pentru ,,Noul Bucureşti”

0
256

Liderii PNL și USR-PLUS au semnat ”Angajamentul pentru Noul Bucureşti” prin care își asumă o serie de priorități pentru București, printre care rezolvarea problemei transportului și a poluării din Capitală.

Angajamentul e semnat de Nicușor Dan, candidatul la Primăria București, Ludovic Orban (președintele PNL), Dan Barna (președintele USR), Dacian Cioloș (președintele PLUS), Violeta Alexandru (președintele PNL București), Claudiu Năsui (președintele USR București) și și Vlad Voiculescu (președintele PLUS București).

Ludovic Orban: ”Pentru mine este un dublu angajament. Semnez acest angajament atât în calitate de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, punând la dispoziţia lui Nicuşor Dan toată expertiza din Partidul Naţional Liberal, toată experienţa acumulată şi toţi oamenii de calitate care pot forma echipa de care are nevoie Bucureştiul. De asemenea, semnez acest angajament şi în calitate de prim-ministru, accentuând un lucru fundamental: viitorul primar general al Capitalei are nevoie de un parteneriat solid cu Guvernul, pentru că foarte multe dintre problemele Bucureştiului nu pot fi rezolvate decât în parteneriat între Primăria Capitalei şi Guvern. Bucureştiul are nevoie de autostradă de centură şi împreună vom face acest lucru.

Bucureştiul are nevoie de un inel verde care să împiedice pătrunderea prafului în Bucureşti şi vom face împreună acest lucru. Bucureştiul are nevoie de o extindere rapidă a reţelei de metrou şi împreună vom extinde metroul cu o viteză cum nu a mai existat în perioadele anterioare.

Este un angajament prin care spunem clar bucureştenilor că, aşa cum ne-au cerut, ne-am unit, că vom fi alături de Nicuşor Dan şi de echipa din administraţia locală pentru a pune într-adevăr în mişcare Bucureştiul, pentru a-i reda strălucirea, pentru a face din Bucureşti una dintre cele mai atractive capitale europene.”

Nicușor Dan: ”Semnarea acestui angajament este un semnal de unitate a dreptei, este un semnal de respect pentru bucureștenii care ne-au cerut asta, pentru a scăpa de administrația PSD, și este mai ales un semnal de responsabilitate pentru ceea ce trebuie să devină Bucureștiul.

Bucureștiul are nevoie de această unitate, pentru că problemele Bucureștiului sunt complexe și nu pot să fie rezolvate decât prin colaborarea primarului general, primarilor de sector,consiliile generale și locale, împreună cu Guvernul României.

Bucureștiul este într-o situație grea, este în faliment financiar, are un trafic mult mai rău decât acum 4 ani, are o poluare mult mai rea decât acum 4 ani, rețeaua de termoficare este într-o situație mult mai rea decât acum 4 ani, pe infrastructura de școli nu s-a făcut nimic, pe consolidarea clădirilor cu risc seismic nu s-a făcut aproape nimic, și peste toate acest faliment financiar.

Noul București înseamnă un oraș în care oamenii respiră mai bine, un oraș în care oamenii se mișcă mai bine și un oraș în care oamenii câștigă mai bine, înseamnă un oraș în care bucureștenii să fie mândri că trăiesc, un oraș din care copiii lor să nu vrea să plece la 18 sau la 20 de ani.

Chem bucureștenii peste 3 săptămâni să iasă la vot, sunt niște alegeri foarte importante. Eu nu cunosc pe nimeni în jurul meu – și mă întâlnesc cu mii de persoane – care să spună că votează PSD la București. Și totuși, totuși, alegerile astea nu sunt câștigate și depinde de participarea la vot a fiecăruia dintre noi, să facem ca după 27 septembrie Bucureștiul să aibă o nouă administrație și o nouă perspectivă de viitor.”

  • ÎMPREUNĂ, NE ANGAJĂM SĂ CONSTRUIM UN ORAȘ ÎN CARE OAMENII SE MIȘCĂ MAI BINE.

Avem soluții să scurtăm timpul pierdut în drum spre școală sau muncă prin transport public de calitate, să facem drumurile prin București mai bune și mai simple, cu parcări și piste de biciclete.

  • ÎMPREUNĂ, NE ANGAJĂM SĂ CONSTRUIM UN ORAȘ ÎN CARE OAMENII RESPIRĂ MAI BINE.

Avem soluții să oferim o viață mai sănătoasă și aer mai curat copiilor și părinților noștri, să reducem poluarea, să reînverzim cartierele, să oprim arderile ilegale și să rezolvăm la standarde europene problema gunoaielor.

  • ÎMPREUNĂ, NE ANGAJĂM SĂ CONSTRUIM UN ORAȘ ÎN CARE OAMENII CÂȘTIGĂ MAI BINE.

Avem soluțiile și oamenii pentru a deveni un adevărat centru economic european, un loc deschis pentru oamenii muncitori și antreprenorii cinstiți, cu o administrație transparentă, digitalizată și fără birocrație, care să fie un partener de încredere pentru orice plătitor de taxe sau de salarii, se arată în angajamentul semnat.

 

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here