Fraudă electorală la Primăria Sector 1

0
451
Clotilde Armand, candidata USR-PLUS-PNL, îl acuză pe primarul PSD în exercițiu, Dan Tudorache, de tentative de falsificare a rezultatului votului. Consilierul PSD Sorin Cătălin Tomescu ar fi fost surprins ducând peste 100 de procese verbale originale la Direcția de salubrizare a primăriei. Mai mulți polițiști și jandarmi sunt la sediul primăriei. Aceștia au găsit în cele din urmă procesele verbale. Urmează o anchetă penală, deoarece frauda la vot este pedepsită de Noul Cod Penal, art. 387.
Ondine Ghergut: ,,În mizeria asta e clar un lucru: procesele verbale ale alegerilor locale de ieri NU aveau ce să caute în sediul Direcției de Salubrizare a Primăriei! Acum avem și explicația evaporării a aproape 10 % din voturi contabilizate la Clotilde și care s-au mutat la Tudorache. E bine că pesedistul s-a lăudat de dimineață că a câștigat alegerile cu un avans de 200 de voturi, deși Clotilde fusese dată câștigătoare cu un avantaj de circa 12%. Era la mintea oricărui bou că nu au cum să se evapore atâtea procente decât prin fraudă. În sect 1 sunt peste 200.000 de alegători, dintre care au votat aproape 100.000. Nu aveau cum să dispară vreo 10.000 de voturi. Așa, peste noapte, pot fi furate cel mult vreo 7000 de voturi pentru că sunt de falsificat prea multe documente fără să prindă cineva de veste.
Iată că Tudorache a fost prins, aștept consecințele!”
Conform surselor, noaptea trecută, la biroul electoral de sector s-a creat o busculadă. Membrii secțiilor de votare au fost trimiși acasă cu procesele verbale originale și rugați să vină azi, după prânz.
Ce s-a întâmplat cu aceste procese verbale?
Ce cautau peste 100 dintre ele la Direcția de Salubrizare a Primăriei Sectorului 1?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.