Un cutremur puternic a avut loc ieri în Turcia și Grecia

Unul dintre cele mai puternice cutremure din ultima vreme a lovit ieri Turcia și Grecia

0
378

Seismul s-a produs ieri, 30.10.2020 la ora locală 13:51 între insula greacă Samos și orașul turc Izmir, cei mai mulți susțin faptul că datorită magnitudinii mari, cutremurul s-a simțit chiar și în Atena și Istanbul.

The US Geological Survey (USGS) afirmă faptul că magnitudinea cutremurului a fost de 7.00  pe scara Richter, nu 6.60 cum a declarat Turcia.

Pagubele produse sunt majore, pe lângă prăbușirea celor 20 clădiri din Turcia, cutremurul a declanșat și inundații care au afectat faleza insulei Samos și mai multe străzi din Izmir.

Numărul morților până în momentul de față se ridică la 27, cu peste 800 de răniți pe insula greacă Samos, relatează  BBC. Nici în orașul port, Izmir situația nu este tocmai roz, autoritățile spun că numărul deceselor ajunge la 25.

Autoritățile continuă operațiunile de salvare și de căutare a supraviețuitorilor, fiind găsiți până acum peste 70 de oameni printre dărâmături. De asemenea, autoritățile din Turcia au amenajat o zonă specială pentru un număr de peste 2000 de persoane care locuiesc în clădiri cu un risc seismic ridicat.

Sursa: BBC news world

Sursa foto: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.