Florica Cherecheș, parlamentar PNL: Parlamentul a debirocratizat Legea adopției

0
514
RECLAMĂnormedia.ro

Evoluția fiecărui copil ține și de modul în care statul se îngrijește să ofere noilor membri ai  societății, mulți dintre ei aflați în dificultate, șansa reușitei. Există din nefericire, din cauza abandonului, mulți copii care, la startul vieții, nu au șansa de a trăi într-o familie care să le ofere dragoste, protecție și liniștea atât de necesară unui copil în plină formare. În România, în momentul de față, aproximativ 50.000 de copii trăiesc în sistemul de protecție a copilului, un sistem prin definiție depersonalizat, care nu poate asigura decât o minimă supraviețuire. Această realitate îngrijorătoare a primit ieri un semn de schimbare în bine din partea Parlamentului care a simplificat procedura adopției. Asistența maternală ori familia de plasament pentru copilul de până la 7 ani, cât și instituționalizarea de după 7 ani, reprezintă forme de protecție socială temporară, dar preocupările noastre trebuie să fie în sensul integrării copilului într-o familie, în mod definitiv, prin adopție, care să fie cât mai simplă și mai rapidă pentru cei care doresc să adopte, a declarat Florica Cherecheș, potrivit unui comunicat de presă.

De asemenea, afirmă faptul că o integrare sănătoasă se poate face cu succes doar atunci când copiii sunt înconjurați de cei mai apropiați oameni din viața lor: de mama și de tata. Acesta fiind mediul în care copiii își pot atinge potențialul. Familia formată din părinți, naturali sau adoptivi, și copii, în cele mai fericite cazuri și din bunici, reprezintă normalitatea pe care și-o doresc cu toții.

Astfel, noua lege elimină din procedura adopției rudele până la gradul al patrulea, reduce termene în procesul de adopție, mărește valabilitatea atestatului de adoptator de la 2 la 5 ani, responsabilizează managerii de caz prin verificări trimestriale de către directorii DGASPC, flexibilizează procedura de adopție internațională pentru copiii de peste 14 ani, introduce stimulente financiare pentru adoptatori, sub forma unor indemnizații lunare, și simplifică monitorizarea postadopție.

 

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here