Decizia de ultimă oră a lui Ludovic Orban

Ludovic Orban a anunțat într-un comunicat de presă că și-a depus demisia din funcția de prim-ministru

0
277

,,Îmi închei mandatul de premier după  un an și o lună, în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă, în care românii alături de ceilalți cetățeni ai lumii s-au confruntat cu o pandemie și cu criză economică fără precedent.

Am încercat să îmi fac datoria față de România și plec din funcția de premier cu conștiința datoriei împlinită. Tot ce a fost omenește posibil, atât eu, cât și colegii mei din echipa guvernamentală am făcut.

Am încercat să găsim răspunsurile potrivite la toate provocările cu care s-a confruntat România.

Pe 6 decembrie, românii care s-au prezentat la vot au decis componența viitorului Parlament. Obiectivul pe care îl am este de a construi o majoritate parlamentară care să nu cuprindă PSD.

Obiectivul perioadei care va urma  este acela de a fi implicat în negocierile pentru formarea unui Guvern care să ofere românilor garanția unei direcții corecte pentru România și garanția unei capacități de a utiliza toate resursele și toate oportunitățile pe care România le va avea în următorii patru ani.”, a declarat Ludovic Orban.

Decizia vine la scurt timp după rezultatele alegerilor parlamentare din 6 decembrie 2020, la care PSD a obținut 30,17% din voturile exprimate pentru Senat și 29,79% din voturile exprimate pentru Camera Deputaților, iar PNL a obținut 25,36% din voturile exprimate pentru Senat și 25,01% pentru Camera Deputaților. De asemenea, este de punctat faptul că o nouă formațiune politică, AUR au obținut un procent de 8,50% din voturile exprimate pentru Senat și 8,16% pentru Camera Deputaților.

Fostul premier va rămâne însă la conducerea PNL.

Șeful statului, Klaus Iohannis l-a desemnat pe Ministrul Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă premier interimar. Acest anunț a fost făcut în urmă cu puțin timp de Administrația Prezidențială.

Sursă foto: revista22.com, mapn.ro

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here