Proiectare și execuție Autostrada Sibiu – Pitești, Secțiunea 2: Boița – Cornetu

0
301
RECLAMĂnormedia.ro

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, a lansat procedura de licitație restrânsă, cu precalificare, “Proiectare și execuție Autostrada Sibiu – Pitești, Secțiunea 2: Boița – Cornetu” – unul dintre cele mai complexe loturi din această autostradă.

Tronsonul va avea o lungime de 31,33 de kilometri, va conține 49 de poduri și viaducte, 7 tuneluri (cu lungimi cuprinse între 250 și 1.590 de metri), precum și un ecoduct în zona localității Lazaret.

Valoarea estimată a contractului este de 4,6 miliarde de lei (fără TVA), finanțare din Fonduri Europene Nerambursabile, iar termenul de finalizare prevăzut este de 18 luni proiectare și 50 de luni execuție, conform factorilor de evaluare din Documentația de Atribuire. Data limită de depunere a ofertelor este 29 ianuarie 2021.

Pe tronsonul Sibiu- Boița, antreprenorul a reușit să execute circa 30% din lucrări.

Pentru secțiunea 4, Tigveni – Curtea de Argeș, Ministerul Transporturilor evaluează ofertele, iar până la sfârșitul anului se va semna contractul pentru execuția celor 10 kilometri.

Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de 122,11 kilometri şi va fi împărţită în cinci loturi, Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti, va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri.

Suntem conștienți că, în România, s-a pierdut deja prea de mult timp prețios în ceea ce privește implementarea proiectelor de infrastructură rutieră, și nu numai. Este momentul să accelerăm etapele de implementare a tuturor proiectelor de infrastructură, atât de necesare pentru a aduce bunăstare românilor. Pentru liberali, investițiile publice – îndeosebi cele în infrastructura de transport – au reprezentat, reprezintă și va reprezenta una dintre prioritățile actului de guvernare. Acest lucru l-am demonstrat deja și îl vom demonstra zilnic printr-un ritm accelerat de implementare a tuturor proiectelor de investiții în infrastructură, a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here