Investiție de 8,6 milioane lei printr-un proiect din fonduri europene pentru mai buna gestionare a crizei sanitare în Spitalul Municipal de Urgență Roman

0
278

Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare Covid-19 este obiectivul unui nou proiect finanțat cu 8,6 milioane lei din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Acesta va asigura dotarea și achiziționarea de echipamente medicale pentru Spitalul Municipal de Urgență Roman, ce vor fi utilizate atât direct pentru pacienții cu Covid-19, cât și pentru tratamentul și îngrijirea pacienților suspecți sau non-Covid.

Concret, finanțarea prevede îmbunătățirea capacității de monitorizare și îngrijire a pacienților, în special a cazurilor severe, care necesită internare la terapie intensivă, având în vedere că dotările actuale sunt precare și insuficiente pentru a face față unei astfel de crize sanitare, în special in camera de gardă, ATI, blocul operator, pe secțiile și in compartimentele spitalului.

De asemenea, dotarea suplimentară cu aparate de ventilație mecanică modernă reprezintă o prioritate absolută în creșterea nivelului de îngrijire a pacienților cu patologie severă care ajung în spital și cărora li se pot asigura șanse sporite de vindecare.

Proiectul se înscrie în demersurile realizate de MIPE pentru consolidarea capacitații de reacție la criza de sănătate publică generată de răspândirea virusului SARS-CoV-2, prin dotarea corespunzătoare inclusiv a acestui spital cu echipamente, aparatură și dispozitive medicale necesare combaterii răspândirii infecției.

Perioada de implementare a proiectului este prevăzută până în luna decembrie 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.