Autostăzile A7 și A8 au intrat în linie dreaptă pentru construire

0
221
  • A7

Sunt gata studiul geotehnic și cel de fezabilitate pentru tronsonul Ploiești-Buzău din Autostrada Moldovei. După aprobarea lor de către CNAIR, în această săptămână va fi obținut și acordul de mediu pentru acest segment.

Calendarul: în mai va începe licitația pentru EXECUȚIA tronsonului, lung de 63 de km, care cuprinde 6 noduri rutiere, 42 de poduri și viaducte, 4 parcări securizate și 159 de hectare de perdele forestiere.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a promis că exproprierile, toate avizele, studiile geotehnice și acordurile necesare vor fi făcute la zi- astfel încât să poată începe lucrările în teren de îndată ce se va semna contractul de execuție.

  • A8

O piatră de hotar pentru Autostrada Unirii, sectorulul principal între Târgu Neamț – Iași – Ungheni. Săptămâna aceasta se va finaliza licitația și va fi desemnat câștigătorul pentru realizarea la cheie a etapei de proiectare pentru acest tronson.

Sectorul dintre Târgu Frumos și Lețcani va fi tratat cu prioritate, declară ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. Acesta speră la o finalizare mai rapidă a proiectării, astfel încât să poată fi dat în lucru pentru execuție anticipat. De asemenea, își dorește să nu existe contestații și să se poată semna contractul pentru proiectul tehnic al acestei investiții, care este crucială nu doar pentru Moldova, ci și pentru întreaga țară.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.