Cursuri de formare profesională destinate persoanelor care doresc să înființeze un Punct Gastronomic Local

0
352
RECLAMĂnormedia.ro

Pentru a veni în sprijinul gospodăriilor din zona montană, Agenția Națională a Zonei Montane va organiza, în perioada următoare, cursuri de formare profesională pentru persoanele care doresc să înființeze un Punct Gastronomic Local (PGL).

Punctele gastronomice locale = unităţi reprezentate de bucătăriile particulare din incinta locuinţelor din mediul rural, unde se prepară şi servesc produse culinare, după reţete specifice zonei, direct către consumatorul final, pentru un număr maxim de 12 persoane; produsele culinare trebuie preparate din materii prime provenite cu preponderenţă din producţia primară de la nivelul exploataţiei proprii, precum şi de la producătorii locali sau din unităţi autorizate/înregistrate sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor (Ordin 111/2008 ANSVSA, Anexa I, cap. II, lit.m) ).

Cursurile sunt gratuite, se adresează locuitorilor din zona montană și se organizează la cererea unui număr de minimum 10 cursanți.

Acestea se derulează pe parcursul a 4 zile, au o durată de 24 ore și sunt finalizate cu acordarea unui atestat de participare.

Modul de organizare: cu prezență fizică la sala de curs, sau în sistem online, prin intermediul aplicației Skype, în funcție de organizarea grupelor, locațiile solicitanților și evoluția pandemiei.

Actele necesare înscrierii la curs sunt următoarele:

  • copie după cartea de identitate/buletin a solicitantului;
  • copie după certificatul de naștere a solicitantului;
  • cerere tip de înscriere;
  • fișa personală a solicitantului.
  • Formularele „Cerere tip” și „Fișa solicitantului” pot fi descărcate de pe site-ul Agenției Naționale a Zonei Montane de la următoarea adresă: http://azm.gov.ro/informatii-de-interes[1]public/formulare-tip-inscriere-cursuri-de-formare-profesionala/

Persoanele interesate se pot înscrie:

  • direct la sediul instituției din Vatra Dornei, Str. Runc, nr. 23, județul Suceava;
  • prin e-mail la adresa: formare.profesională@azm.gov.ro sau
  • la numărul de telefon: 0230/375.036. Persoană de contact din partea agenției: ing. Ovidiu BACIU consilier superior, e-mail ovidiu.baciu@azm.gov.ro, tel. 0740 236 240
RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here