UE intenționează să impună sancțiuni traficanților de migranți

Pentru a opri un număr masiv de treceri ilegale peste granița Lituaniei, UE intenționează să impună pedepse traficanților de migranți.

0
403

Potrivit Reuters, Uniunea Europeană are în vedere impunerea de sancțiuni împotriva traficanților de migranți și a celor implicați în traficul de persoane. Fiind un mijloc de oprire a afluxului masiv de migranți care a ajuns la frontierele Lituaniei din Belarus.

Numărul de treceri ilicite de frontieră între Lituania și Belarus a crescut recent în mod dramatic. Autoritățile din Vilnius acuză dictatura Lukașenko de a transporta migranți din Irak peste graniță ca reacție la sancțiunile bieloruse împotriva Uniunii Europene.

„Uniunea Europeană va lua în considerare măsuri restrictive împotriva traficanților de migranți care încalcă drepturile omului” – a declarat Josep Borrell, vineri, 30 iulie.

Lituania și Uniunea Europeană au dat vina pe Belarus că se folosește de migranți ca de un instrument politic și coercitiv după ce blocul a impus sancțiuni dictaturii. În plus, Lituania a început să construiască bariere fizice peste graniță pentru a evita imigrația ilegală.

Aleksandr Lukașenko, dictatorul din Belarus, a avertizat Uniunea Europeană (UE) că va permite migranților ilegali să treacă granița către Europa. Ca și represalii pentru sancțiunile UE împotriva țărilor care au fost acuzate de trucarea alegerilor prezidențiale în trecut, suprimând demonstrațiile opoziției, și recent arestarea autorului unui blog anti-Lukașenko.

Lukașenko a declarat săptămâna trecută că nu crede că este responsabilitatea sa să protejeze Uniunea Europeană de intrările ilegale de migranți, în condițiile în care Uniunea Europeană a impus sancțiuni economice Belarusului. Mai mult, migrația în Europa este exacerbată de politicile mai multor state membre ale UE.

„Voi i-aţi chemat, dați-le tot ce le trebuie, puneți-i pe picior de egalitate cu cetățenii voștri!.” – A spus Lukașenko.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.