Doliu în lumea muzicii! Rapperul din Gangsta’s Paradise a murit la 59 de ani. Care a fost cauza decesului

0
127
Doliu în lumea muzicii! Rapperul din Gangsta's Paradise a murit la 59 de ani. Care a fost cauza decesului. Foto: Hepta

Rapperul american Coolio, cunoscut pentru celebrul hit Gangsta’s Paradise, a murit la vârsta de 59 de ani, scrie BBC.

Managerul său, Jarez Posey, a declarat presei americane că artistul a fost găsit fără suflare pe podeaua băii din casa unui prieten din Los Angeles.

Coolio a început să realizeze muzică în anii 1980, dar și-a consolidat locul în istoria hip hop-ului când a înregistrat Gangsta’s Paradise în 1995.

Cauza exactă a morții sale de miercuri nu a fost încă dezvăluită.

Cu toate acestea, Posey a declarat pentru TMZ, care a raportat prima dată vestea morții, că paramedicii au crezut că ar fi putut face un stop cardiac.

Coolio, al cărui nume real era Artis Leon Ivey Jr, a câștigat un premiu Grammy pentru piesa Gangsta’s Paradise, care a făcut parte din coloana sonoră a filmului Dangerous Minds, cu Michelle Pfeiffer în rolul principal.

De-a lungul unei cariere care s-a întins pe parcursul a patru decenii, el a înregistrat opt albume de studio și a câștigat un American Music Award și trei MTV Video Music Awards.

Printre celelalte hituri ale sale se numără Fantastic Voyage, Rollin’ With My Homies, 1, 2, 3, 4 ( Sumpin’ New) și Too Hot.

A fost activ până acum – Coolio se afla în mijlocul unui turneu cu alte vedete ale anilor ’90, printre care Vanilla Ice și Young MC, și au cântat în Texas cu doar câteva zile în urmă.

,,Sunt îngrozit, tocmai am auzit că bunul meu prieten Coolio a murit”, a scris Vanilla Ice pe Twitter.

Snoop Dogg a făcut referire la piesa de renume mondial a lui Coolio în propriul său omagiu, scriind: „Paradisul gangsterilor. R I P.”

De asemenea, el a împărtășit o fotografie cu cei doi pozând pe platoul de filmare al videoclipului pentru Gangsta Walk, o piesă la care au colaborat în 2006.

,,Aceasta este o veste tristă. Am fost martor la ascensiunea acestui om spre vârful industriei”, a declarat colegul rapper și actor Ice Cube.

MC Hammer l-a descris pe Coolio ca fiind ,,unul dintre cei mai simpatici tipi pe care i-a cunoscut”.

,,Oameni buni. RIP Coolio”, a scris el, împărtășind o fotografie alb-negru a rapperului, iar mai târziu a postat o a doua fotografie cu cei doi împreună, alături de Tupac și Snoop Dogg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.