Kabul: Atac sinucigaș la un centru de educație, cel puțin 19 persoane au murit. Studenții erau la un examen

0
76

Poliția din Kabul a declarat că un atac sinucigaș la un centru de examinare din capitala afgană a ucis cel puțin 19 persoane și a rănit multe altele, scrie BBC.

Explozia a avut loc la centrul de educație Kaaj din zona Dasht-e-Barchi, în vestul orașului.

Studenții susțineau un examen universitar, au declarat oficialii centrului.

Mulți dintre cei care locuiesc în zonă fac parte din minoritatea etnică Hazara, care a fost vizată în atacurile din trecut.

Imaginile difuzate de televiziunile locale și împărtășite pe rețelele de socializare păreau să arate scene dintr-un spital din apropiere, unde rânduri de cadavre acoperite erau așezate pe podea.

Alte mijloace de informare în masă, care ar fi fost transmise de la locul unde se afla colegiul privat, arătau dărâmături și mese răsturnate în sălile de clasă avariate.

Centrul de instruire Kaaj este un colegiu privat în care învață atât elevi de sex masculin, cât și feminin. Majoritatea școlilor de fete din țară au fost închise de când talibanii au revenit la putere, în august anul trecut, dar unele școli private sunt deschise.

Niciun grup nu a declarat deocamdată că se află în spatele exploziei

Însă hazara, majoritatea musulmani șiiți, se confruntă de mult timp cu persecuții atât din partea grupării militante Statul Islamic (SI), cât și din partea talibanilor, care aderă amândoi la islamul sunnit.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne al talibanilor a declarat că echipele de securitate se află la fața locului și a condamnat atacul.

Abdul Nafy Takor a declarat că atacarea unor ținte civile „dovedește cruzimea inumană a inamicului și lipsa de standarde morale”.

Talibanii spun că încearcă să restabilească stabilitatea.

Cu toate acestea, atacurile din partea SI au continuat.

Zona Dasht-e-Barchi a fost ținta unei serii de atacuri, dintre care unele au vizat școli și spitale.

Anul trecut – înainte ca talibanii să revină la putere – un atac cu bombă asupra unei școli de fete din Dasht-e-Barchi a ucis cel puțin 85 de persoane, în principal eleve și a rănit alte sute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.