VIDEO. Fondatorul cripto Bitzlato este acuzat de infracțiuni financiare de 700 de milioane de dolari. Autoritățile au confiscat casa de schimb de criptomonede

0
56
VIDEO. Fondatorul cripto Bitzlato este acuzat de infracțiuni financiare de 700 de milioane de dolari. Foto: Tw/@Newbie_Truth

Autoritățile au confiscat casa de schimb de criptomonede Bitzlato și l-au arestat pe cofondatorul acesteia, acuzând firma că a alimentat o ,,axă de înaltă tehnologie a crimelor criptografice”, precizează BBC.

Departamentul de Justiție al SUA l-a acuzat pe Anatoly Legkodymov, un cetățean rus care locuiește în China, că a condus o afacere care s-a adresat celor pe care i-a descris cândva drept ,,escroci”.

Ei au declarat că Bitzlato a procesat peste 700 de milioane de dolari (567 de milioane de lire sterline) în fonduri ilicite, încălcând normele menite să împiedice spălarea banilor.

Legkodymov a fost arestat în Miami

,,Instituțiile care fac comerț cu criptomonede nu sunt mai presus de lege, iar proprietarii lor nu sunt în afara razei noastre de acțiune”, a declarat miercuri procurorul american Breon Peace într-o conferință de presă, anunțând arestarea.

,,După cum se presupune, Bitzlato s-a vândut infractorilor ca fiind un schimb de criptomonede fără întrebări și, ca urmare, a cules depozite în valoare de sute de milioane de dolari. Acuzatul plătește acum prețul pentru rolul malign pe care compania sa l-a jucat în ecosistemul criptomonedelor.”

Din 2018, bursa înregistrată la Hong Kong a procesat tranzacții de criptomonede în valoare de aproximativ 4,5 miliarde de dolari, potrivit plângerii.

Firma a solicitat utilizatorilor săi o identificare minimă, ceea ce i-a permis să devină un ,,paradis pentru veniturile provenite din activități infracționale și pentru fondurile destinate utilizării în activități infracționale”, au declarat procurorii.

Aceștia au susținut că firma era conștientă de aceste probleme, citând un document intern care descria Bitzlato ca gestionând ,,bani murdari” fără proceduri standard de verificare a clienților.

Autoritățile au declarat că firma era strâns legată de Hydra Market, o piață darknet pentru droguri, spălare de bani și informații financiare furate, pe care autoritățile internaționale au închis-o anul trecut.

Bitzlato a susținut că nu acceptă clienți din SUA, dar procurorii au declarat că, de fapt, a făcut afaceri ,,substanțiale” cu americani.

Autoritățile americane au colaborat cu autoritățile de aplicare a legii din Franța și din alte țări în cadrul operațiunii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.