USR și-a anunțat deja candidații principali pentru alegerile europene. Cine poate ajunge în Parlamentul UE

0
14

Biroul Național al Uniunii Salvați România (USR) a anunțat vineri capii de listă pentru alegerile europene. Aceștia sunt Elena Lasconi, Dan Barna, Vlad Voiculescu și Vlad Botoș, conform unui comunicat oficial al partidului, precizează Digi24.

Fiecare dintre cei patru lideri aduce cu sine un set unic de experiențe și expertize. Elena Lasconi, primarul municipiului Câmpulung și fostă vedetă Pro TV, va deschide lista, urmată de Dan Barna, fostul președinte al USR și actual vicepreședinte ALDE Europe. Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății și autorul PNRR pe Sănătate, și Vlad Botoș, europarlamentar și vicepreședinte al Comisiei de Dezvoltare Regională, completează echipa.

USR a precizat că aceasta este doar o listă preliminară și că lista finală va fi decisă în urma negocierilor cu PMP și Forța Dreptei. „USR va trimite la Bruxelles oameni cu experiență în administrație, fonduri europene, politică externă și negociere”, a declarat președintele USR, Cătălin Drulă.

Lista completă a candidaților va fi decisă printr-un proces electoral intern de către membrii partidului. Un calendar al alegerilor interne a fost, de asemenea, stabilit în cadrul ședinței de vineri a Biroului Național. Lista finală va fi lansată oficial în cadrul Consiliului Alianței Liberalilor și Democraților Europeni (ALDE Europe), eveniment care va avea loc, în premieră, la București, pe 20 octombrie.

Această anunț vine într-un moment în care USR încearcă să își consolideze poziția pe scena politică românească și europeană. Cu o echipă diversificată și cu experiență în domenii variate, partidul vrea să atragă un electorat larg și să propună soluții concrete la nivel european.

„Încercăm să propunem o viziune proaspătă și dinamică pentru România și pentru Europa”, a subliniat Drulă.

În contextul unui climat politic național și european în continuă schimbare, alegerile pentru Parlamentul European sunt un test major pentru USR și pentru coaliția de dreapta pe care partidul încearcă să o formeze.

USR și-a anunțat deja candidații principali pentru alegerile europene. Cine poate ajunge în Parlamentul UE
USR și-a anunțat deja candidații principali pentru alegerile europene. Cine poate ajunge în Parlamentul UE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.