VIDEO. Anchetă internă în Poliția Brașov: Doi agenți din Codlea au lăsat victima unui accident rutier să zacă pe asfalt

Un bărbat rănit într-un accident rutier lângă sediul Poliției din Codlea a fost lăsat fără ajutor în ploaie de către polițiști, declanșând o anchetă internă

0
17

Conducerea Poliției Județene Brașov a demarat o anchetă internă în urma unui incident șocant în care polițiștii din Codlea sunt acuzați că au lăsat o victimă a unui accident rutier să zacă pe asfalt, în ploaie, chiar în apropierea sediului Poliției. Evenimentul a stârnit indignare în rândul martorilor și a fost filmat, precizează EuropaFM.

Accidentul a avut loc în dimineața zilei de joi, pe strada Lungă din localitatea Codlea. O tânără șoferiță de 19 ani a lovit un bărbat de 35 de ani pe o trecere pentru pietoni aflată la doar câțiva metri distanță de sediul Poliției Codlea. Victima, care a suferit răni grave, a fost lăsată fără ajutor de către polițiștii sositi la locul accidentului, în ciuda mărturiilor martorilor.

Martorii au fost indignați de atitudinea polițiștilor, iar unul dintre ei i-a admonestat, întrebându-l pe unul dintre polițiști dacă a verificat pulsul victimei sau dacă a observat dacă aceasta respiră. Înregistrarea video a evenimentului arată lipsa de reacție din partea polițiștilor.

Imagini sugerează că ambulanța a sosit la locul accidentului abia după aproximativ 20 de minute, deși sediul stației locale de ambulanță era în apropiere.

ATENȚIE! IMAGINI CU PUTERNIC IMPACT EMOȚIONAL!!!

ATENȚIE! IMAGINI CU PUTERNIC IMPACT EMOȚIONAL!!!

În replică, un medic de la Serviciul Județean de Ambulanță Brașov a declarat că echipajul de ambulanță a fost trimis la locul indicat, unde nu a găsit nicio victimă, iar apelantul nu a putut oferi detalii precise cu privire la locul unde se afla rănitul.

Imediat după ce imaginile au devenit publice, Inspectoratul de Poliție Județean Brașov a anunțat deschiderea unei anchete interne. Au fost dispuse verificări pentru a stabili faptele și eventualele deficiențe în protocolul de intervenție a polițiștilor în astfel de situații de urgență. Totodată, s-a decis reinstruirea polițiștilor cu privire la procedurile de intervenție și acțiune în cazuri similare.

Conducerea Poliției Județene Brașov a subliniat că polițiștii au obligația de a manifesta profesionalism și empatie în timpul interacțiunilor cu cetățenii, mai ales în situații în care viața și integritatea acestora sunt în pericol. Ancheta în curs urmărește să stabilească circumstanțele exacte ale incidentului și să asigure respectarea legii și a drepturilor cetățenilor în astfel de situații critice.

VIDEO. Anchetă internă în Poliția Brașov: Doi agenți din Codlea au lăsat victima unui accident rutier să zacă pe asfalt
VIDEO. Anchetă internă în Poliția Brașov: Doi agenți din Codlea au lăsat victima unui accident rutier să zacă pe asfalt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.