Spitalul Județean Suceava, obligat să plătească despăgubiri de 800.000 de euro unui cuplu ale cărui bebeluș a decedat din cauza a trei bacterii contactate

0
63

Într-o hotărâre definitivă pronunțată de Curtea de Apel Suceava, Spitalul Județean Suceava a fost obligat să plătească despăgubiri în valoare de 800.000 de euro unui cuplu ale cărui bebeluș a decedat din cauza a trei bacterii contractate în cadrul spitalului.

Decizia, publicată pe portalul instanțelor, reprezintă o confirmare a primei instanțe și implică o serie de modificări cu privire la cuantumul despăgubirilor acordate, scrie Obiectiv de Suceava.

Judecătorii au recunoscut responsabilitatea entității spitalului, fără a stabili o culpă individuală în cazul decesului bebelușului. Cu toate acestea, suma totală a despăgubirilor a fost revizuită, reducând amenda impusă spitalului de la 1,26 milioane de lei la 280.000 de lei. În același timp, cuantumul daunelor morale acordate părinților a fost majorat de la 500.000 de euro împreună la câte 300.000 de euro fiecare. De asemenea, suma acordată surorii bebelușului a fost majorată de la 150.000 de euro la 200.000 de euro.

Tragedia care a dus la acest proces a avut loc în 2016, când trei nou-născuți, printre care și Alexandru Teodor Manea, au murit la Spitalul Județean Suceava într-un interval de doar 7 luni. Alexandru s-a născut în februarie și a decedat în martie 2016.

Hotărârea Curții de Apel Suceava vine ca un răspuns la o lungă perioadă de așteptare și luptă pentru dreptate pentru familia Manea. Chiar dacă cuantumul total al despăgubirilor a fost redus, hotărârea reprezintă o recunoaștere a suferinței indescriptibile a părinților și a familiei lor.

Această decizie subliniază importanța asigurării unor standarde ridicate în furnizarea serviciilor medicale și necesitatea ca instituțiile de sănătate să își asume responsabilitatea pentru erorile și neglijențele care duc la astfel de tragedii.

Spitalul Județean Suceava, obligat să plătească despăgubiri de 800.000 de euro unui cuplu ale cărui bebeluș a decedat din cauza a trei bacterii contractate
Spitalul Județean Suceava, obligat să plătească despăgubiri de 800.000 de euro unui cuplu ale cărui bebeluș a decedat din cauza a trei bacterii contractate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.