Un deputat USR întreabă Guvernul: E adevărat că liberalii au furnizat RAAPPS fix suma necesară renovării viitoarei case a lui Iohannis

0
61

Deputatul Mihai Alexandru Badea, din partea USR, a adresat o serie de întrebări oficiale către primul ministru și directorul general al Regiei Autonome Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS), referitoare la situația imobilului de pe Bulevardul Aviatorilor nr. 86 din București, despre care se presupune că va fi renovat pentru a deveni locuința președintelui Klaus Iohannis după încheierea celui de-al doilea mandat.

Deputatul solicită clarificări cu privire la presupusele sume de bani furnizate de Partidul Național Liberal (PNL) către RAAPPS pentru achiziționarea unor imobile și cheltuielile aferente renovării, scrie G4Media.

În întrebările adresate oficialilor, deputatul Mihai Badea solicită următoarele clarificări:

  1. Dacă este adevărat că lucrările de transformare a imobilului de pe Bd. Aviatorilor nr. 86 într-o locuință de lux, în valoare de aproximativ 9 milioane de euro, sunt destinate pentru viitoarea locuință a președintelui Klaus Iohannis și soției sale, după terminarea celui de-al doilea mandat.
  2. În cazul în care răspunsul la prima întrebare este negativ, cine va locui în imobil?
  3. Dacă este adevărat că RAAPPS nu ar fi avut fonduri suficiente pentru aceste lucrări dacă PNL nu ar fi alocat suma de 9.394.283 euro pentru achiziționarea unor imobile de la RA APPS, sumă provenită din bani publici.
  4. Dacă RAAPPS a atribuit în mod direct și arbitrar anumitor firme contractele de achiziție publică pentru realizarea lucrărilor de renovare, încălcând astfel dispozițiile legale privind organizarea de proceduri competitive și transparente.
  5. Care sunt motivele pentru care RAAPPS nu a respectat dispozițiile legale referitoare la publicarea în SEAP a achizițiilor publice menționate anterior?

Aceste întrebări vin în contextul dezvăluirilor recente privind transformarea imobilului de pe Bd. Aviatorilor nr. 86 într-o locuință de lux destinată președintelui Iohannis și soției sale. Potrivit informațiilor furnizate de Mihai Badea, suma necesară pentru lucrările de renovare a fost acoperită parțial din fonduri publice furnizate de PNL prin achiziționarea unor imobile de la RA APPS.

Această situație a stârnit controverse și a generat întrebări cu privire la transparența și legalitatea acestor tranzacții și achiziții publice. Deputatul Badea solicită clarificări detaliate în legătură cu aceste aspecte în răspunsurile oficiale de la autorități.

Un deputat USR întreabă Guvernul: E adevărat că liberalii au furnizat RAAPS fix suma necesară renovării viitoarei case a lui Iohannis
Un deputat USR întreabă Guvernul: E adevărat că liberalii au furnizat RAAPS fix suma necesară renovării viitoarei case a lui Iohannis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.